19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Таємниця "Бермудського трикутника" розкрита? Жодних божевільних катастроф більше не буде
Таємниця "Бермудського трикутника" розкрита? Жодних божевільних катастроф більше не буде

Таємниця "Бермудського трикутника" розкрита? Жодних божевільних катастроф більше не буде

Протягом багатьох десятиліть район Атлантичного океану між Флоридою, Пуерто-Ріко та Бермудськими островами овіяний таємницями та загадковими історіями про зникнення суден та літаків.

Міфи та домисли навколо так званого "Бермудського трикутника" породили чимало теорій - від природних пояснень до фантастичних версій із відлунням псевдонаукових вигадок. Найбільш резонансною подією, що підігріла інтерес до цієї загадкової ділянки моря, стало зникнення у 1945 році групи з п'яти бомбардувальників ВПС США під час навчального польоту. Надалі випадки розбитих літаків і кораблів, що затонули в Бермудському трикутнику, почали пов'язувати з деякими "загадковими силами" цього регіону. Про це повідомляє ВВС Science.

Корабель "Африка", фото: Inspired Planet

З'явилися гіпотези про існування на морському дні залишків технологій легендарної Атлантиди чи навіть спотворень у просторово-часовому континуумі. Деякі дослідники намагалися пояснити аномалії викидами метану з океанського дна, які нібито могли перекидати судна. Однак жодних його значних вивержень тут не зафіксовано.

Більш раціональним є пояснення, пов'язане з частими ураганами в цьому регіоні. За часів, коли метеорологічні прогнози були далекі від досконалості, потужні шторми з хвилями висотою 30 метрів могли ставати фатальними для недосвідчених моряків чи авіаторів. Крім того, на початку ХХ століття в районі Бермудського трикутника збігалися дійсні та магнітні полюси Землі, що могло призводити до навігаційних помилок.

Затонулий корабель, кадр з відео

Бермудський трикутник ніколи не входив до переліку найнебезпечніших територій для судноплавства через відсутність підвищених ризиків.

З розвитком нових технологій стеження повітряним і морським транспортом загадковість навколо Бермудського трикутника поступово розвіюється. Сучасні системи навігації та метеопрогнозування суттєво знижують ймовірність нещасних випадків у цьому районі Атлантики.

Знай.ua писав, таємниця найдавнішої хвороби розкрита: археологи розкопали таке, що чума і поряд не стояла - причини невідомі

Источник материала
Поделиться сюжетом