Ухилянтами можуть стати мільони українців: в Міноборони тим часом розповіли, коли буде електронний кабінет
Ухилянтами можуть стати мільони українців: в Міноборони тим часом розповіли, коли буде електронний кабінет

Ухилянтами можуть стати мільони українців: в Міноборони тим часом розповіли, коли буде електронний кабінет

Йдеться про оновлення даних насамперед – зміни місця проживання, зміну сімейного стану, бронювання, резервування тощо

У Міністерстві оборони повідомили, що електронний кабінет для військовозобов'язаних знаходиться на етапі активної розробки, він запрацює орієнтовно у червні. А ухилянтами автоматично можуть стати близько 2 мільйонів чоловіків.

Про це сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону. За його словами, Міноборони наразі робить усе можливе, щоб військово-облікові дані можна було оновити через електронний кабінет.

"На етапі активної розробки (електронний кабінет – ред.). Я практично щодня спілкуюся з людьми, які займаються цим. Там дуже багато питань, і в тому числі які стосуються технічних рішень, кібербезпеки. Процес йде, талановиті люди залучені до нього. Планується, що запрацює все червні, і можна буде завантажити туди інформацію про себе, буде підтягуватися туди інформація з державних реєстрів", – сказав Лазуткін.

"Електронний кабінет поки що не передбачає проходження ВЛК. Йдеться про оновлення даних насамперед – зміни місця проживання, зміну сімейного стану, бронювання, резервування тощо", – уточнив він.

Спікер також зазначив, що ТЦК не працюватиме за кордоном і вручатиме там повістки українським чоловікам – це нереально. Але вони згідно із законом зобов'язані оновити свої військово-облікові дані.

Зазначимо, що згідно з новим законом про мобілізацію, який набуде чинності вже з 18 травня, усі чоловіки від 18 до 60 років зобов’язані з’явитися до ТЦКдля оновлення даних. Інформацію можна актуалізувати через електронний кабінет. На це дається 60 днів. Адвокат Микола Максимов, який знається, зокрема, і на питаннях мобілізації заявив, що ухилянтами можуть автоматично стати близько 2 мільйонів чоловіків.

Раніше "Телеграф" писав, з якими хворобами не мобілізують чоловіків.

Теги по теме
Минобороны Закон
Источник материала
Поделиться сюжетом