Глава МЗС Німеччини провела секретну вечерю з генсеком НАТО, – ЗМІ
Глава МЗС Німеччини провела секретну вечерю з генсеком НАТО, – ЗМІ

Глава МЗС Німеччини провела секретну вечерю з генсеком НАТО, – ЗМІ

Як повідомляє видання, політики провели таємну зустріч у ресторані одного з п’ятизіркових готелів Берліна.

Журналісти помітили та сфотографували Бербок та Столтенберга, коли вони виходили з ресторану в оточенні семи співробітників служби безпеки.

Тривала розмова

Міністерка закордонних справ та генсек НАТО провели майже три години в ресторані готелю Telegraphenamt. За словами очевидців, Бербок і Столтенберг під час вечері їли рибу та жваво обмінювалися думками.

Згодом журналістам Bild стало відомо, що Столтенберг попросив Бербок про зустріч. На ній йшлося про безпеку Європи та подальшу допомогу Україні.

Столтенберг назвав умову, за якої Україна може виграти війну

Під час виступу на заході в Берліні Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна ще може вибороти перемогу, оскільки допомога від союзників перебуває у процесі передачі.

Він також нагадав, що Сполучені Штати виділили понад 60 мільярдів доларів на допомогу нашій державі. Водночас Британія, Німеччина та Нідерланди анонсували нові постачання зброї для України.

Країни НАТО поставлять Україні більше систем ППО

  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що очікує нові анонси щодо передачі додаткових систем ППО для України вже найближчим часом. Він зазначив, що країни-члени Альянсу мають такі можливості.
  • Він зазначив, що Альянс передивився наявні системи ППО та знайшов засоби захисту для України, у тому числі Patriots.
  • Водночас генсек НАТО додав, що не буде вдаватися в конкретні цифри, тому що це секретна інформація та частина оборонного планування Альянсу. Деякі системи ППО модернізують, щоб зробити їх придатними до використання. Загалом можуть надати Patriot або SAMP/T. Країни НАТО, які не мають ППО, можуть надати фінансову допомогу.
Теги по теме
НАТО Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом