У Києві терміново евакуюють лікарні на Оболоні через погрози КДБ Білорусі: деталі
У Києві терміново евакуюють лікарні на Оболоні через погрози КДБ Білорусі: деталі

У Києві терміново евакуюють лікарні на Оболоні через погрози КДБ Білорусі: деталі

Погрози ударів по київських медзакладах прозвучали від керівника КДБ Івана Тертелі. У КМВА вважають це "провокацією".

У п’ятницю, 26 квітня, стало відомо, що відбувається термінова евакуація двох київських лікарень, розташованих по вулиці Богатирській в Оболонському районі столиці. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація (КМВА) на офіційному телеграм-каналі.

Як зазначається у релізі столичної влади, евакуацію розпочали через поширення в інтернеті відео, на якому фактично анонсовано удар по цих медичних установах, одна з яких є дитячою лікарнею.

Наразі відомо, що КМВА звернулася до СБУ, Міністерства охорони здоров'я України щодо прояснення ситуації і надання допомоги.

Водночас міська влада назвала цю інформацію "абсолютною брехнею і провокацією ворога", хоча поінформувала відповідні служби про заходи, які вживає для запобігання жертвам і постраждалим серед хворих дітей, їхніх батьків і медичного персоналу.

Фото: Скріншот

За інформацією "ВВС Україна", такі погрози прозвучали на Всебілоруських народних зборах, де керівник КДБ Білорусі Іван Тертеля озвучив нібито попередження для київських лікарень, в яких начебто ховаються міфічні українські терористи.

"Усі ці люди та їхні плани нам відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу. Серед терористів є вбиті та поранені, їх настигне покарання попри те, що своїм лігвом вони обрали київські лікарні за адресою: Богатирська, 30-32, де заховались за спини хворих дітей", — заявив очільник білоруської спецслужби.

Відомо, що російські окупанти вигадують дедалі більше нових фейків, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні. Зокрема 24 квітня було поширено неправдиву інформацію про нібито наступ на Сумську область, а 18 квітня — про те, що дамба у Харкові нібито замінована.

Важливо РосЗМІ повідомили про "ліквідацію" Буданова та Сирського під Харковом: у ЦСК відреагували

Нагадаємо, Фокус 3 квітня писав, що у МВС повідомили: окупанти поширюють фейк стосовно евакуації з Харкова від імені Державної служби порятунку України.

Крім того, Фокус повідомляв 5 квітня, що російські ЗМІ поширюють фейки про те, що російська армія вже прорвалася до Часового Яру і захопила місто.

Теги по теме
Украина Обстрел
Источник материала
Поделиться сюжетом