Вперше ворогу такого рангу: Україна оголосила підозру керівнику пограбувань ЧАЕС
Вперше ворогу такого рангу: Україна оголосила підозру керівнику пограбувань ЧАЕС

Вперше ворогу такого рангу: Україна оголосила підозру керівнику пограбувань ЧАЕС

Не знали, що робити з АЕС, тому розікрали

Заступник генерального директора "Росатома" Мулюкін Микола отримав заочну підозру від Національної поліції України. Звинувачують його у керівництві пограбуваннями Чорнобильської атомної електростанціїпід час окупації.

Про це інформує глава МВС Ігор Клименко. Зазначається, що гендиректор особисто перебував на ЧАЕС.

"Слідчі Національної поліції України оголосили підозру заступнику гендиректора "Росатома" — російському генерал-майору поліції Мулюкіну Миколі Миколайовичу, 1958 р.н. Він під час окупації Чорнобиля керував пограбуванням атомної електростанції. Це перша підозра посадовій особі РФ такого рангу", — зазначається у повідомленні.

За даними слідства, він особисто перебував на ЧАЕС, адже його "фахівці" не знали, що робити зі станцією під час виведення з експлуатації, тому просто розграбували майно. Зазначається, що російські окупанти виконували накази "росатомівців" на ЧАЕС, утримуючи в заручниках працівників станції та нацгвардійців, які її захищали.

"Завдяки колосальній роботі слідчих та співробітників кримінального аналізу Національної поліції України ідентифіковано понад 100 росіян, які брали участь у захопленні та пограбуванні ЧАЕС. Підтверджено, що керував окупантами на обʼєкті саме Мулюкін", — додається у повідомленні.

Раніше "Телеграф" писав, що російський актор Володимир Машков, який є співголовою виборчого штабу російського диктатора Володимира Путіна,отримав чергову підозру від Служби безпеки України. Було зібрано нові докази його підривної діяльності.

Теги по теме
Нацполиция
Источник материала
Поделиться сюжетом