На війні загинув головний сержант бригади "Хартія" Олександр Ющенко
На війні загинув головний сержант бригади "Хартія" Олександр Ющенко

На війні загинув головний сержант бригади "Хартія" Олександр Ющенко

Під час виконання бойового завдання загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр "Капа" Ющенко. Про це повідомили пресслужба бригади та міський голова Луцька Ігор Поліщук.

- Олександр Ющенко загинув 23 квітня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області, - зазначив Поліщук.

Прощання з військовим відбудеться у п’ятницю, 26 квітня, об 11 годині у Луцьку в Кафедральному соборі Святої Трійці.

За даними бригади,  військову кар’єру Ющенко почав у 2005 році, вивчившись на танкіста, за рік став командиром відділення. У 2014 році він повернувся до військової справи, брав участь у боях у  складі спецпідрозділу "Омега". Був нагороджений вогнепальною зброєю та орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

У 2015 році Ющенко став одним із засновників формування 4-тої бригади оперативного призначення Національного гвардії України "Рубіж" - першого в історії незалежної України формування, створеного згідно з натівськими стандартами, яка не мала аналогів серед інших військових формувань.

У 2018 році став командиром відділення у 25-й окремій бригаді охорони громадського порядку НГУ. У 2022 році мобілізувався ССО ЗСУ. Згодом перевівся до 5-ї окремої бригади НГУ.

Розпочав службу в 13-ї бригаді оперативного призначення НГУ "Хартія" з квітня 2023 року. Одразу був призначений на посаду головного сержанта бригади.

  • 25 квітня в боях на фронті загинула військовослужбовиця та журналістка "Тижня" і "Читомо" Алла Пушкарчук (Рута). Дата прощання з нею наразі невідома. 
  • 15 квітня під час виконання завдання на Донецькому напрямку загинув сержант 59-ї бригади Павло Петриченко. До повномасштабного вторгнення він був громадським активістом та учасником Євромайдану. З ним попрощалися у Києві 19 квітня. 
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны