Одна з країн НАТО підтримала розміщення ядерної зброї у Польщі
Одна з країн НАТО підтримала розміщення ядерної зброї у Польщі

Одна з країн НАТО підтримала розміщення ядерної зброї у Польщі

Розміщення ядерної зброї в Польщі сприятиме стримуванню та виправдатиме очікування європейської безпеки.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, якого цитує Delfi , передає "Хвиля ".

Він зазначив, що останнім часом відбулися події, які збільшили присутність військової сили в регіоні, зокрема розміщення тактичної ядерної зброї.

"На жаль, сьогодні це реальність – як у Калінінградській області, так і, наскільки нам відомо, на території Білорусі", – зауважив президент Литви.

За словами Науседи, розміщення зброї такого типу в Польщі не можна вважати підбурюванням до війни чи загрозою для Росії.

"Це той самий елемент системи стримування, який має грати по-справжньому значущий фактор стримування і силу", - додав він.

Литовський президент зазначив, що його здивувала реакція на заяву Варшави про готовність розмістити ядерну зброю на своїй території, оскільки це питання порушується не вперше.

"Ми не тільки говорили про цей аспект, а й поділилися своїми думками про можливі наслідки. У будь-якому випадку млин російської пропаганди крутиться і природно, що в таких випадках завжди є погрози з їхнього боку. Але погрози лише показують, що ця ідея справді є значущою. стримуючим фактором і, природно, змушує нервувати кремлівських політиків", - наголосив він.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда запросив прем'єр-міністра Дональда Туска на зустріч 1 травня з приводу розміщення ядерної зброї в Польщі за програмою НАТО Nuclear Sharing .

У МЗС РФ назвали законними цілями можливу ядерну зброю НАТО у Польщі.

Источник материала
Поделиться сюжетом