Австралія надала Україні $655 мільйонів підтримки - Шмигаль
Австралія надала Україні $655 мільйонів підтримки - Шмигаль

Австралія надала Україні $655 мільйонів підтримки - Шмигаль

З початку повномасштабного вторгнення Австралія надала Україні підтримки на 655 млн доларів США, з яких 540 млн доларів складає військова допомога.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час спільної заяви для преси із заступником прем'єр-міністра — міністром оборони Австралії Річардом Марлзом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом підтримка України Австралією вже складає понад 655 млн доларів США, з них 540 млн - це саме військова допомога. Ми надзвичайно цінуємо таку солідарність австралійського народу з Україною", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що Австралія постійно оголошує нові пакети військової допомоги, надаючи бронеавтомобілі, бронетранспортери. Крім того, ця країна передає обладнання для розмінування та засоби 3D-друку, що допомагає ремонтувати військову техніку, антидронні технології, артилерію та амуніцію.

"Австралійські інструктори залучені до тренувань наших військових у Великій Британії у рамках багатонаціональної операції Interflex", - додав Шмигаль.

Він також повідомив, що Австралія продовжила безмитний режим з Україною до липня 2026 року.

Як повідомлялося, у березні міністр оборони Австралії Річард Марлес заявив, що його країна приєдналася до коаліції дронів для України.

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Теги по теме
Украина Деньги помощь Австралия
Источник материала
Поделиться сюжетом