Бояться ATACMS: РФ відновлює ППО у Криму в очікуванні ударів
Бояться ATACMS: РФ відновлює ППО у Криму в очікуванні ударів

Бояться ATACMS: РФ відновлює ППО у Криму в очікуванні ударів

Після того, як Пентагон заявив про необхідність далекобійних ракет ATACMS для Збройних Сил України для атак на об'єкти російських військ у тимчасово окупованому Криму, російська армія почала відновлювати системи протиповітряної оборони на півострові. Українські військові вже використовували ці ракети під час атаки на аеродром в Джанкої.

Таку заяву зробив речник Оперативного командування "Південь" Дмитро Плетенчук. Про це він сказав в етері всеукраїнського телемарафону.

За його словами, попередня атака знищила ворожі системи протиповітряної оборони на тимчасово окупованому півострові.

"Тут питання не в тому, щоб її (протиповітряну оборону - ред) посилити, а щоб відновити. Тому що попередня атака трохи змінила конфігурацію ППО Криму, у зв’язку з тим, що ці системи ППО було знищено", – наголосив речник.

За його словами, російські війська навіть використовують ракетні носії як кораблі протиповітряної оборони.

"До речі, він з цим завданням не впорався, коли було уражено судно "Коммуна", – додав Плетенчук.

Зазначимо, що раніше президент України Володимир Зеленський сказав, що ракети великої дальності ATACMS потрібні нашим військовим для ураження цілей, насамперед військових аеродромів, на території тимчасово окупованого Криму.

Як повідомляв OBOZ.UA, Сполучені Штати ще у березні 2024 року таємно відправили Україні далекобійні ракети ATACMS. З початку квітня українські військові вже двічі використовували це озброєння проти цілей у тилу російських військ.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом