Досить нелегка справа, – Братчук припустив, чи стане Молдова наступною ціллю для Кремля
Досить нелегка справа, – Братчук припустив, чи стане Молдова наступною ціллю для Кремля

Досить нелегка справа, – Братчук припустив, чи стане Молдова наступною ціллю для Кремля

В етері 24 Каналу речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук сказав, чи є нині ознаки того, що Москва намагається все більше дестабілізувати ситуацію у Молдові.

Уряд контролює ситуацію

Країна-агресор відкрито веде гібридну війну проти Кишинева. Для цього Кремль використовує усі доступні засоби впливу та втручання, щоб нав'язати свою волю.

Зокрема, Москва намагалася організувати державний переворот, навчала антиурядових "протестувальників", заповнила країну дезінформацією та спонсорувала проросійські опозиційні партії.

Наскільки сьогодні мені відома інформація, то уряд та президент Республіки Молдова повністю контролюють ситуацію. Попри те, що росіяни намагаються проводити певні заходи для її дестабілізації,
– мовив Братчук.

Наприклад, проросійській партії "Шор" обрубали щупальця, але ці обрубки дивним чином долетіли до Москви й сидять в тому болоті та намагаються повернутися назад. Відповідні ризики очікувані та уряд Молдови їх бачить.

"Сподіваюся, що у високопосадовців країни є адекватні рішучі консультанти, які у разі необхідності нададуть методичну і практичну допомогу. Це, звісно, внутрішня справа Молдови, але ми бажаємо нашим друзям успіху у цій нелегкій справі й повернення всіх територій, які є під російською окупацією, зокрема невизнане Придністров'я, до Республіки Молдова", – додав речник Української добровольчої армії "Південь".

Чи є загроза для Молдови з боку Росії

  • Секретар РНБО Олександр Литвиненко сказав, що росіяни активно працюють у Молдові.За його словами, Кремль може воювати не тільки в Україні, а й в інших державах.
  • Молдова відчуває загрозу з боку Росії. Тому 7 березня Кишинів та Париж підписали договір,який передбачає співпрацю держав у сфері безпеки.
  • На думку речника Української добровольчої армії "Південь" Сергія Братчука, нині Росії бракує ресурсівдля того, щоб відкрити другий фронт, зокрема з території невизнаного Придністров'я.
Теги по теме
Россия Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом