F-16 можуть змінити хід війни, але є одна умова
F-16 можуть змінити хід війни, але є одна умова

F-16 можуть змінити хід війни, але є одна умова

До них, звісно, потрібно ще необхідне озброєння. Про це 24 Каналу розповів Роман Світан, полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт, пояснивши, що найголовніше для того, аби F-16 справді вплинули на перебіг війни.

Потрібні не лише літаки

Перед початком засідання у форматі "Рамштайн" 26 квітня очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що ескадрильї обіцяних F-16 прибудуть в Україну вже цього року разом з пілотами та обслуговчим персоналом.

Авіація надзвичайно важлива для того, аби змінити ситуацію на фронті.

Вони справді можуть стати "геймченджером", якщо буде достатня кількість F-16 та ще й цілий комплекс заходів і механізмів, для того, щоб літаки в повному обсязі виконували свої завдання. Треба бригаду – 40 літаків і більше для одного тільки напрямку. Якщо буде менше бригади, то можна хіба галочку поставити, що літаки зайшли,
– пояснив Роман Світан.

Саме кількість літаків та розприділення завдань між ними може дати видимий ефект роботи. До того ж важливим буде й те, F-16 яких модифікацій прибуде в Україну та яку зрою до них нададуть.

"F-16 може нести близько 120 видів озброєння: ракети "повітря – повітря", "повітря – земля", керовані, планувальні авіабомби – цілий спектр авіаційного озброєння. До цього має бути й постійна передача інформації з супутників або cистем, інтегрованих через Link 16 – система передачі тактичної інформації. Тоді F-16 справді стануть "геймченджером"", – наголосив льотчик-інструктор.

Якщо ж усього цього не буде чи окремих механізмів, тоді усе залежатиме від того, як використовуватимуть ті засоби, які прийдуть. Водночас тоді максимального ефекту від F-16 ми не отримаємо.

F-16 для України: останні новини

  • Влада Бельгії вирішила прискорити постачаннясвоїх винищувачів F-16 для України. Зокрема, країна планує не чекати формування нового кабінету міністрів для передачі Україні необхідної авіації. За словами міністерки оборони Данії, винищувачі доставлять Києву якомога швидше.
  • Данія також запевнила Україну в отриманні літаків F-16 якнайшвидше. Посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен не назвав конкретної дати, водночас наголосив на тому, що це точновідбудеться влітку.
  • Тим часом українські пілоти продовжують навчання. Відомо, що кілька пілотів уже завершили тренування у Великій Британії, а тепер навчаються польотів у Франції.
Теги по теме
Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом