Гендиректор театру Франка Євген Нищук зізнався, скільки працівників може забронювати та як діятиме, якщо акторам вручать повістку
Гендиректор театру Франка Євген Нищук зізнався, скільки працівників може забронювати та як діятиме, якщо акторам вручать повістку

Гендиректор театру Франка Євген Нищук зізнався, скільки працівників може забронювати та як діятиме, якщо акторам вручать повістку

Двічі міністр культури, військовий, а віднедавна і гендиректор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка – Євген Нищук – розставив крапки над "і" в питанні мобілізації технічних працівників та акторів. За словами Народного артиста України, він має право забронювати від служби 50% співробітників, ким би вони не були.

Директор театру вбачає в цьому справедливість, адже деякі люди, з його слів, зможуть допомогти армії в Києві більше, ніж на передовій. Таку думку він висловив в інтервʼю Олексію Суханову.

Євген Нищук не заперечує, що мобілізації повинні підлягати всі, незалежно від напрямку роботи, але наголошує на необхідності "створити баланс".

"У нашому підприємстві – бо воно носить такий характер – є 600 людей. У нас є 19 воюючих хлопців, які пішли і не опиралися. Є певна частина, звісно, які в силу здоров'я не можуть, і є якась частина за квотою, тому що театр, як і багато інших підприємств, входить у систему бронювання 50%, де ми надаємо можливість забронювати тих, кого залучено до виробничого і творчого процесу", – сказав гендиректор театру.

Він наголосив, що серед "заброньованих" співробітників не обовʼязково повинні бути лише актори. Відтермінування отримують й інші фахівці, яких, як висловився Євген Нищук, "не знайдеш". Що стосується ситуації, коли актору театру Франка вручають повістку, гендиректор має чіткий механізм дій.

"Я, як генеральний директор, буду відповідно до цієї квоти звертатися до військкомату. Так, я кажу це відверто. І це не є якесь приховування, це є доцільність, про яку я говорив. Бо цей актор чи декілька цих акторів, які створюють морально-психологічний клімат в тилу, вони є більш корисними. Це правда. Можливо, це якось можуть розцінювати по-іншому, але це правда", – сказав артист.

Гендиректор апелював до того, що за допомогою таланту деяких провідних акторів вдається розважати українців у тилу, збирати кошти на ЗСУ та презентувати українську культуру за кордоном.

"Повірте, бо я знаю від конкретних бійців, що це принесе значно більшу користь, ніж те, що він (актор –ред.) там буде на війні", – закінчив українець.

Раніше OBOZ.UA писав, що Євген Нищук із перших днів повномасштабного вторгнення захищає країну зі зброєю в руках. Мобілізувався на фронт у званні солдата. Інтервʼю з артистом і воїном – читайте за посиланням.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом