Генштаб: ворог 24 рази атакував під Авдіївкою, авіація Сил оборони завдала 16 ударів по окупантах
Генштаб: ворог 24 рази атакував під Авдіївкою, авіація Сил оборони завдала 16 ударів по окупантах

Генштаб: ворог 24 рази атакував під Авдіївкою, авіація Сил оборони завдала 16 ударів по окупантах

Російські окупаційні війська продовжують вчиняти штурмові дії на Авдіївському напрямку, де точаться гарячі бої. Загалом за добу відбулося 71 пряме бойове зіткнення між путінською армією та українськими захисниками.

Сили оборони дають гідну відповідь ворогу – лише за одну добу наша авіація завдала 16 ударів по окупантах. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на вечір 27 квітня.

Загалом ворожі сили здійснили 31 ракетний та 46 авіаційних ударів, а також 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без значних змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснюють обстріли населених пунктів з території РФ та посилюють щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Авіація противника наносила удари в районах населених пунктів Стрілеча, Синельникове та Вовчанські Хутори Харківської області.

Понад 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів ворога, серед них Хрінівка, Леонівка Чернігівської області; Миропільське, Нова Слобода, Клюси Сумської області.

На Куп’янському напрямку наші військові відбили 7 атак у районах населених пунктів Кислівка Харківської області; Новоєгорівка, Стельмахівка Луганської області. При цьому близько 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 12 атак у районах Невського та Серебрянського лісництва Луганської області, а також Тернів у Донецькій області. Противник наніс авіаційні удари в районах населених пунктів Терни та Ямполівка у Донецькій області, а також у Серебрянському лісництві Луганської області. Більше 10 населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів, серед них Макіївка в Луганській області, та Терни, Ямполівка, Зарічне в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку наші військові відбили 6 атак у районах населених пунктів Спірне, Іванівське, Кліщіївка та Новий Донецькій області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. Противник наніс авіаційні удари в районах населених пунктів Часів Яр та Дружба в Донецькій області. Понад 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Калинівку, Часів Яр та Кліщіївку в Донецькій області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 24 атаки в районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Уманське та Нетайлове в Донецькій області, де ворог, з підтримкою авіації, намагався витіснити наші підрозділи із їхніх позицій. Також противник наніс авіаційні удари в районах населених пунктів Архангельське, Новожеланне та Карлівка в Донецькій області. Понад 10 населених пунктів зазнали атак з артилерії та мінометів, включаючи Архангельське, Сокіл та Новопокровське в Донецькій області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Водяне, Парасковіївка та на заході від Побєди у Донецькій області. Тут противник, підтримуючись авіацією, 10 разів намагався прорвати оборону наших військ. Близько 10 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний обстріл, серед них Красногорівка, Парасковіївка та Вугледар у Донецькій області.

На Оріхівському напрямку противник, з підтримкою авіації, двічі атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського у Донецькій області та Роботиного у Запорізькій області. Понад 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, серед яких Малинівка, Білогір’я, Роботине та П’ятихатки у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку загарбники не відмовляються від наміру витіснити наші підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра, але протягом доби не проводили наступальних дій. Ворог наніс авіаційні удари в районах населених пунктів Кринки та Іванівка у Херсонській області. Також понад 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, серед яких Іванівка, Новотягинка, Велетенське та Кізомис у Херсонській області.

При цьому авіація Сил оборони протягом доби нанесла удари по 16 районах зосередження особового складу противника. Також знищено 1 керовану авіаційну ракету Х-59 силами та засобами протиповітряної оборони України.

Раніше повідомлялося, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України знищило російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії.

Як повідомляв OBOZ.UA, українські воїни упродовж доби 26 квітня на лінії фронту відмінусували 1124 російських окупантів. Знищено також 131 одиницю ворожої техніки та озброєнь.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом