Як вдалося спалити гелікоптер на аеродромі у Москві: військове зведення від Світана
Як вдалося спалити гелікоптер на аеродромі у Москві: військове зведення від Світана

Як вдалося спалити гелікоптер на аеродромі у Москві: військове зведення від Світана

Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан у щоденному зведенні для 24 Каналу зауважив, що удари по НПЗ у Краснодарському краю були спрямовані на інфраструктуру вуглеводневої галузі Росії.

Знищення гелікоптера Ка-32

Світан вважає, що спецоперація на московському аеродромі "Остаф'єво", яка відбулася у ніч на 26 квітня, була виконана з допомогою залучених або засланих туди агентів, тобто це контактний метод.

Зайшли в закриту зону, знищили в принципі будь-який літальний апарат,
– сказав полковник запасу.

А це, зауважив Світан, така собі "бочка" з авіаційним керосином – головне дістатися до неї й підпалити. Якщо ж літальний апарат із боєкомплектом, вторинна детонація може пошкодити також ті, що стоять поряд.

Удари по НПЗ та бітумному заводу

Полковник запасу зазначив, що цей удар був спрямований саме на інфраструктуру російської вуглеводневої галузі.

Адже, зауважив він, НПЗ Краснодарського краю спрямовані переважно на експорт. Весь продукт, який виробляють на Кубані, прямує через Новоросійський термінал, заробляючи для економіки Росії так звані "нафтодолари".

Правильною ціллю, за його словами, також був обраний бітумний завод. Адже бітум цінується у світі.

Російський бітум із важкої нафти – один із популярних,
– заявив Світан.

Тому, наголосив військовий експерт, ураження таких об'єктів противника має бути пріоритетним.

Як Росія намагається захопити Очеретине

Полковник запасу висловив сподівання, що партії боєприпасів, які зараз прямують до України, зупинять окупантів у районі Очеретиного на Авдіївському напрямку.

Це та висота, яку нам втрачати не можна,
– зазначив Світан.

За його словами, тут та сама картина, що й у Часовому Яру. Росіяни вперлися в Очеретине й намагаються йти на Південь, тобто на оточення нашого гарнізону в районі населеного пункту Бердичі.

Що відбувається в Очеретиному: дивіться на карті

Він зауважив, що основне завдання противника – гарантувати безпеку флангів, тому що будь-який фланговий удар відсіче головну колону росіян, яка перебуває в районі Очеретиного.

Вибухи в Росії: останні новини

  • Служба безпеки України вночі 27 квітня атакувала два нафтопереробні заводи у Краснодарському краї Росії – Слов'янський та Ільський. Також гучно було на військовому аеродромі "Кущевська". Після влучань на НПЗ та аеродромі здійнялися пожежі та був евакуйований персонал.
  • Російські пропагандисти повідомили, що Слов'янський нафтопереробний завод частково призупинив роботу. Директор "Слов'янськ-ЕКО" Едуард Труднєв заявив, що оцінювати збитки ще зарано, оскільки можуть бути приховані ушкодження.
  • Крім нафтопереробних заводів, під удар безпілотників потрапив бітумний завод у Краснодарському краї Росії. Загалом місцеві жителі писали про щонайменше 7 вибухів у Слов'янську-на-Кубані.
Источник материала
Поделиться сюжетом