Китай и проблема завершения войны: Байден себя в очередной раз подставил
Китай и проблема завершения войны: Байден себя в очередной раз подставил

Китай и проблема завершения войны: Байден себя в очередной раз подставил

С самого начала войны Китай был союзником России. Но не изначально он принимал в ней активное участие. Понятно, что китайцы искренне верили в "Киев за три дня", и в их прямой помощи потребности не было. Но после российских поражений в 22-м риск того, что путин может проиграть стал очень высоким, и Китай начал занимать публичную активную позицию.

Далее текст на языке оригинала.

Втім, на мою думку, переломним моментом став демарш Пригожина. В цьому сенсі він дуже зіграв на руку путіну, оскільки показав наскільки режим кремля слабкий. Ця ситуація налякала китайців, що вони можуть дуже легко отримати в росії режим, який піде на поступки Заходу в частині якраз китайських питань. Тому після цього Китай став не тільки допомогати заявами та економічно, а в тому числі приймає активну участь у розбудові російського ВПК. Наслідки цього ми дуже сильно відчуваємо зараз, коли знищення сотень одиниць російської техніки поки мало впливає на їх темпи штурмів.

Байден нарешті стурбувався проблемою Китаю. Від самого початку американці не хотіли псувати стосунки з китайцями, і вважали, що його допомога рф є мінімальною. Вони закривали очі на мільярди китайських доларів за російську дешеву нафту в обхід санкцій, закривали очі на різні там політичні спільні заяви рф і Китаю, і зараз коли розплющили, то перед ними постала вісь Москва-Пекін. Для розуміння масштабів, то обсяг торгівлі росії і Китаю в 2021 році був 140 млрд дол, а в 2023 – 240 млрд дол., при чому ріст за 2023 склав 26%. Однак, Байден, девіз якого можна сформулювати "завжди пізно", і цього разу прокинувся запізно. На тлі американських виборів восени китайці не будуть ні про що домовлятись з ним.

Сьогодні (26 квітня – Ред.) Блінкен щось там додатково погрожував Китаю санкціями. Але зрозуміло, що за півроку до виборів домовлятись з тим, хто має великі шанси програти – смислу немає. Все, що робить Байден, був смисл робити влітку минулого року, коли китайці розпочали активно допомагати російському ВПК. При чому враховуючи строки була б можливість досягти з китайцями компромісів по завершенню бойових дій в Україні і переходу до переговорів. Зараз же Байден себе вчергове підставив тим, що на тлі вимог Конгресу представити план завершення війни – цей план важко буде представити без врахування поведінки Китаю.

Важно: мнение редакции может отличаться от авторского. Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов, но стремится публиковать различные точки зрения. Детальнее о редакционной политике OBOZREVATEL поссылке...
Источник материала
Поделиться сюжетом