На Херсонщині армія РФ вбила чоловіка та поранила ще 8 осіб, серед них – рятувальник. Фото
На Херсонщині армія РФ вбила чоловіка та поранила ще 8 осіб, серед них – рятувальник. Фото

На Херсонщині армія РФ вбила чоловіка та поранила ще 8 осіб, серед них – рятувальник. Фото

Упродовж доби російські загарбники продовжували обстрілюватизвільнену частину Херсонщини. Унаслідок ворожих обстрілів на власному подвір'ї був убитий 58-річний місцевий житель.

Ще восьмеро людей отримали поранення, серед них – рятувальник, що потрапив під повторний обстріл окупантів під час гасіння пожежі. Подробиці повідомили у Національній поліції України.

Так, упродовж доби під вогневим ураженням армії РФ перебували Херсон, Антонівка, Комишани, Придніпровське, Станіслав, Велетенське, Білозерка, Інженерне, Кизомис, Берислав, Золота Балка, Томарине, Нововоронцовка, Семенівка та Козацьке.

Унаслідок атак у населених пунктах області пошкоджено приватні будинки, об’єкт критичної інфраструктури та чотири автомобілі.

Є жертва: у селищі Козацьке Каховського району загарбники вбили 58-річного чоловіка, він перебував на власному подвір'ї.

Також упродовж доби постраждали щонайменше восьмеро жителів Херсонщини. 

Одразу троє цивільних було поранено поблизу Золотої Балки: там на трасі росіяни за допомогою дронів атакували цивільні авто – вантажівку та легковик.

"44-річний водій вантажівки отримав мінно-вибухову травму та опіки обличчя. У іншому автомобілі в результаті вибуху постраждали чотири людини: 64-річна та 67-річна жінки, чоловіки віком 20 та 60 років. У всіх мінно-вибухові травми та вогнепальні уламкові поранення", – зазначили у Нацполіції.

Окрім того, травмовано співробітника ДСНС, який після обстрілу окупантами 25 квітня Антонівки виїхав на гасіння пожежі будинку і потрапив під повторний обстріл. У постраждалого рятувальника діагностовано контузію.

Також до лікарні  після артобстрілу 25 квітня звернувся 34-річний житель Велетенського, у якого діагностували мінно-вибухову травму та уламкове поранення руки, госпіталізовано й 34 річного жителя села Веселе, що отримав мінно-вибухову травму та вогнепальну рану ноги під час мінометного обстрілу ворога.

Нагадаємо, у ніч проти 27 квітня армія Росії влаштувала нову масовану ракетну атаку на Україну. По різних регіонах нашої держави загарбники запускали ракети різних типів, включно з балістичними. Частину ворожих засобів ураження упродовж двогодинного повітряного бою знищили сили ППО.

Головною ціллю ворога цього разу знову була українська енергетика: атаковано чотири ТЕС, є щонайменше один поранений енергетик.

Окрім того, вночі загарбники атакували медзаклад у Харкові, в якому перебувало понад 1000 осіб. Від страшної трагедії з величезною кількістю жертв і постраждалих облцентр відділяло кілька метрів: "високоточні" ракети влучили у землю поблизу закладу, тож завершилося все вибитими шибками, потрощеними дахами та одним легким пораненим.

Також повідомлялося, що 26 квітня окупанти вдарили по Сумах і Білопіллю. Під удар потрапив промисловий об'єкт: є загиблі серед мирних жителів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом