Пішла справжня легенда: Subaru відмовляється від культової моделі, яку купують досі
Пішла справжня легенда: Subaru відмовляється від культової моделі, яку купують досі

Пішла справжня легенда: Subaru відмовляється від культової моделі, яку купують досі

Японська компанія Subaru з виробництва автомобілів нещодавно оприлюднила новий бізнес-план, згідно з яким передбачається, що в планах автовиробника вийти до 2030 року на продаж електромобілів у 50%. Саме тому компанія планує до першої половини 2025 згорнути виробництво седана D-класу Subaru Legacy.

Так, на офіційному сайті японського виробника з'явилося повідомлення , що Subaru Legacy стане історією. Основні причини такого рішення – падіння попиту на седан Subaru Legacy та бажання компанії зосередиться на електрифікації своєї лінійки.

У становий максимум продажів седана було досягнуто в 2016 році, коли було продано 65 306 моделей Legacy. Але в останні роки продаж Subaru Legacy коливається на рівні близько 25 000 автомобілів на рік.

Посилання:

  • Subaru Legacy випускають з 1989 року і всього побачили світ сім поколінь моделі.
  • Японський седан Subaru Legacy - відомий недорогий суперник Toyota Camry. Модель набула популярності завдяки особливому стилю, гарному оснащенню та високій безпеці.
  • Автовиробник виготовив усі моделі Legacy для ринку США на своєму заводі в Лафайєтті (штат Індіана), продавши понад 1,3 мільйона моделей у країні за 35 років.

До речі, нещодавно про аналогічне рішення повідомила компанія Volkswagen. Вона планує прибрати з ринку США чотиридверне купе Arteon (зараз він коштує від 43 тисяч доларів), замінивши його електромобілем ID.7. Його ціна для Північної Америки поки що не названа.

Раніше Subaru оголошувала, що до 2028 року в лінійці буде вісім електромобілів, тому цілком логічно, що місце Legacy в лінійці буде заповнене чимось повністю електричним.

Читайте також:

Ви не здогадувалися: названо 5 несподіваних фактів, через які автомобіль більше витрачає палива

До цього не кожен здогадається: навіщо досвідчені водії завжди возять із собою лимон.

Щоб машину не повело до стовпа: який має бути тиск у шинах і що потрібно про це знати

Теги по теме
авто
Источник материала
Поделиться сюжетом