Прильоти були саме в завод: НПЗ у Словʼянську-на-Кубані призупинив роботу через удар БПЛА
Прильоти були саме в завод: НПЗ у Словʼянську-на-Кубані призупинив роботу через удар БПЛА

Прильоти були саме в завод: НПЗ у Словʼянську-на-Кубані призупинив роботу через удар БПЛА

У Краснодарському краї (РФ) були прильоти безпілотників по нафтопереробному заводому у Слов'янську-на-Кубані. Відбулася масштабна пожежа, НПЗ частково призупинив роботу.

Пошкодження в коментарі одному з пропагандистських агентств підтвердив директор із комплексної безпеки групи компаній "Слов'янськ ЕКО" Едуард Труднєв. Він заявив, що десять дронів "прилетіли саме в завод", спровокувавши загоряння. Ймовірно, є також приховані ушкодження.

Зі свого боку губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв стверджує, що БПЛА були нібито українськими. Дрони цілилися в резервуарний парк і ректифікаційну колону.

Російський НПЗ у Слов'янську-на-Кубані переробляє 5,2 млн тонн на рік (відповідно до інформації, оприлюдненої компанією в лютому 2024 року). Цей завод є ключовим активом ТОВ "Слов'янськ ЕКО".

У ніч на 27 квітня Краснодарський край країни-агресора близько півтори години перебував під масованою дроновою атакою. Водночас МО РФ запевняє, що над регіоном було "знищено і перехоплено" 66 БПЛА (загалом над Росією – 68). Скільки всього дронів було запущено, відомство не уточнює.

Попередньо, безпілотники атакували військовий аеродром "Кущовська" і два НПЗ у Краснодарському краї – Ільський і Слов'янський.

Вибухи на території російського регіону в ніч проти 27 квітня стали результатом операції Служби безпеки України.

НПЗ у Слов'янську-на-Кубані вже був ціллю БПЛА. Це сталося в ніч проти 17 березня, тоді на території об'єкту також була пожежа. На її гасіння кинули понад 80 рятувальників. РосЗМІ писали, що в одного із працівників підприємства стався серцевий напад, чоловік помер.

Як писав OBOZ.UA, резервуари з паливом нафтопереробного заводу "Слов'янськ-ЕКО" у Краснодарському краї були захищені сітками, відомими як "мангали", від дронових обстрілів. Однак такі конструкції не допомогли загарбникам.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом