ПриватБанк пояснив, чому довго не повертає гроші на картки monobank після помилок банкоматів
ПриватБанк пояснив, чому довго не повертає гроші на картки monobank після помилок банкоматів

ПриватБанк пояснив, чому довго не повертає гроші на картки monobank після помилок банкоматів

Українці часто скаржаться на проблеми з видачею готівки через банкомати ПриватБанку. В одному з нових відгуків клієнт monobank поскаржився, що йому доведеться довго чекати на повернення на карту своїх коштів через помилку роботи пристрою.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на відгук на порталі Мінфін.

"Знімав я місяць тому гроші в банкоматі ПриватБанку карткою монобанку, гроші списало, а купюри не видало ... написав на підтримку моно, сказали чекати 60 днів.
Але чому я повинен чекати 60 днів гроші через помилку банку, на самому банкоматі було написано, що чекати до 14 днів як я пам'ятаю, а Моно дав 60 днів…і ось місяць тиша, а лише сніданки що чекатиме 60 днів", - написав він.

У ПриватБанку пояснили, чому оскарження відбувається так довго. Там зазначили, що є правила платіжної системи, за якими всі оскарження щодо ненадання послуги/товару здійснюються виключно через подання відповідного запиту до платіжної системи.

За правилами платіжної системи банк неспроможна запустити процес оскарження угоди лише після надходження запиту остаточне списання коштів. Цей запит надходить до банку протягом 11 днів після проведення операції. Якщо ж запит за 11 днів не надійшов або надійшло скасування угоди, то кошти повертаються на рахунок.

"Саме тому ми очікували на цей термін до подання диспуту. Оскільки до банку надійшов запит на остаточне списання, ми запустили процес оскарження угоди, направивши запит до платіжної системи та очікуємо відповіді на нього. Дійсно, максимальний термін відповіді – 60 днів, як правило ми отримуємо його раніше. Цей термін встановлений платіжною системою, а не нашим банком", - йдеться у відповіді.

Раніше стало відомо, що ПриватБанк заблокував рахунок за продаж на OLX. У банку роз'яснили, як повернути доступ до Приват24.

Источник материала
Поделиться сюжетом