Протягом доби росіяни обстрілювали Харків та область з різних видів озброєння, є загиблі і поранені, у тому числі діти
Протягом доби росіяни обстрілювали Харків та область з різних видів озброєння, є загиблі і поранені, у тому числі діти

Протягом доби росіяни обстрілювали Харків та область з різних видів озброєння, є загиблі і поранені, у тому числі діти

Військові росіяни завдавали удари по Харкову та населених пунктах Харківського, Чугуївського, Богодухівського та Куп’янського районів. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

27 квітня близько 00:30 росіяни обстріляли місто Харків з ЗРК С-300. Ракети влучили на територію психіатричної лікарні. Внаслідок обстрілу поранення отримала 54-річна жінка. Пошкоджено харчоблок, водогін, інженерні комунікації, лінії електропередач, лікувальний корпус, в якому на момент влучання перебували пацієнти та медперсонал.

26 квітня близько 06:30 внаслідок ворожого обстрілу з РСЗВ «Ураган» у селищі Куп’янськ-Вузловий пошкоджено навчальний заклад, майно будинку науки та техніки, приватні домоволодіння та лінію електромережі.

По селищу Липці близько 10:30 росіяни завдали ударів двома керованими авіабомбами. Пошкоджено багатоквартирний чотириповерховий будинок, будівлю ліцею. О 21:40 окупанти обстріляли селище з РСЗВ «Ураган», пошкоджено газову трубу, сталася пожежа в приватному домоволодінні.

Близько 10:40 окупанти вдарили керованою авіабомбою по Дергачах. Поранення отримали четверо громадян, у тому числі 52-річна жінка, троє дітей віком від 4 до 16 років. Зруйновані та пошкоджені понад 20 житлових будинків.

Близько 11:20 відбувся ворожий авіаобстріл ФАБ-250 по селу Вільхуватка. Зафіксовано влучання в лісозахисній смузі на відкритій ділянці місцевості, пошкоджена лінія електропередачі.

У селі Гракове ракета С-300 влучила в землю. Пошкоджені приватні домоволодіння.

Внаслідок ворожого обстрілу керованою авіабомбою села Шестакове поранення отримав 42-річний цивільний чоловік.

О 12:30 росіяни завдали удар двома дронами по автомобілю у селі Сотницький Козачок. Поранення отримав 57-річний водій-волонтер, його 55-річна дружина та їх19-річний син. Постраждалі госпіталізовані до медичного закладу.

У місті Вовчанськ внаслідок влучання ворожого снаряду частково зруйновано житловий будинок. Під завалами загинув 68-річний власник будинку.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Источник материала
Поделиться сюжетом