Путін передав російські "дочки" Ariston та Bosch в управління Газпрому
Путін передав російські "дочки" Ariston та Bosch в управління Газпрому

Путін передав російські "дочки" Ariston та Bosch в управління Газпрому

Російський диктатор Володимир Путін передав російські дочірні компанії італійської водонагрівальної компанії Ariston і німецького виробника побутової техніки BSH Hausgeraete під тимчасове управління компанії "Газпром".

Згідно з указом президента РФ, йдеться про 100% у ТОВ "Арістон Термо Русь", якими володіє Ariston Holding N.V., та ТОВ "БСХ Побутові прилади", що належать BSH Hausgerate GmbH. Ці компанії переходять у тимчасове управління АТ "Газпром Побутові системи".

На офіційному сайті АТ "Газпром Побутові системи", яке фігурує в указі Путіна, йдеться, що компанія випускає побутову техніку під брендами Flama, Darina, Tessa, "Лада Nova" і є найбільшим у Росії виробником побутового газового обладнання.

Компанія Bosch із літа 2022 року шукала покупця на свої заводи у селищі Стрільна поряд із Санкт-Петербургом, на яких випускалися холодильники та пральні машини. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну підприємство було зупинено.

Загалом у Bosch було сім заводів у Росії. Крім підприємств у селищі Стрільна, заводи працювали в Саратовській та Самарській областях. Завод в Енгельсі у квітні 2023 року був куплений холдингом S8 Capital, а завод "Роберт Бош Самара" – Науково-дослідним автомобільним та автомоторним інститутом.

У грудні 2023-го стало відомо, що Bosch готується продати свої заводи під Санкт-Петербургом турецькому інвестиційному фонду Can Holding за понад $20 млн. На активи також претендував китайський фонд Hisense, але турецька компанія "запропонувала вдвічі більше".

У Ariston у Росії був один завод у Всеволожську Ленінградської області. Компанія, як пишуть "Важные истории", не збиралася залишати російський ринок на тлі повномасштабного вторгнення в Україну, у ЗМІ також не було повідомлень про те, що підприємство скоротило виробництво в Росії.

Источник материала
Поделиться сюжетом