Російський аеродром "Кущевська" уразили дрони: де він розташований на карті
Російський аеродром "Кущевська" уразили дрони: де він розташований на карті

Російський аеродром "Кущевська" уразили дрони: де він розташований на карті

Власне, у ніч на 27 квітня дрони Служби безпеки України вдарили по базі "Кущевська" противника. У цьому матеріалі 24 Канал показує на карті, де розташоване відповідне летовище.

Де на карті аеродром "Кущевська"

Сам військовий об'єкт простягається на південний захід від однойменного населеного пункту Краснодарського краю Росії. За даними 2010 року, в станиці Кущевська проживало 28,3 тисячі людей. Історично відповідний край населяло чимало українців, адже він є частиною Кубанщини.

Аеродром розташований за 10 кілометрів від центру населеного пункту, якщо їхати автомобільними шляхами. За даними аналітиків Defence express, від навчально-тренувальної бази "Кущевська" до лінії фронту близько 250 кілометрів. Для українських дронів – це не є великою відстанню, хоча невідомо достеменно, звідки їх запускали.

Де розташований російський аеродром "Кущевська": дивіться на карті від Gppgle maps

Експерти констатували, що українським безпілотникам вдалось уразити й знищити склад з універсальними модульними плануючими комплектами (УМПК). Не виключено, що їх використовували російські загарбники задля перетворювання звичайних бомб на керовані.

Крім того, у Defence express зазначали: на аеродромі "Кущевська" базуються бомбардувальники Су-34, однак підтверджених даних про їхнє пошкодження – немає. На одному з відео чути, як працюють реактивні двигуни. Скоріш за все, окупанти вирішили змінити місце дислокації літаків.

БпЛА успішно уразили склад УМПК на аеродромі окупантів: дивіться відео з телеграм-каналів

Ширший контекст

  • У ніч проти 27 квітня дрони також атакували два нафтопереробні заводи на території Краснодарського краю – Ільський та Слов'янський. Останнє з вказаних підприємств відомо точно, що припинило роботу.
  • Партизани з руху "Маріуполь.Спротив" заявили, що допомагали з атакою на Слов'янський НПЗ. У березні 2024 року вони зафіксували, що окупанти зводять захисні споруди в районі підприємства. Їхній детальний опис дозволи БпЛА залишитися непомітними.
  • Водночас у Кремлі звітують про "успішне збиття" 66 повітряних цілей вночі в Краснодарському краї. Міноборони Росії наголошує на тому, що так звана російська ППО ліквідувала усі дрони.
Источник материала
Поделиться сюжетом