Російсьому радіоведучому, який у перший день вторгнення закликав ЗСУ скласти зброю, оголосили підозру
Російсьому радіоведучому, який у перший день вторгнення закликав ЗСУ скласти зброю, оголосили підозру

Російсьому радіоведучому, який у перший день вторгнення закликав ЗСУ скласти зброю, оголосили підозру

За даними слідства, ведучий радіостанції «Говорит Москва» також публікує дописи й відеоматеріали у своєму телеграм-каналі із запереченням існування України як держави.

Російському ведучому радіостанції «Говорит Москва», який в ефірі у перший день вторгнення Росії закликав Збройні сили України скласти зброю, повідомили про підозру. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, маючи прямий доступ до численної авдиторії, він пропагує російську ідеологію та діє на шкоду національній безпеці України.

Так, 24 лютого 2022 року підозрюваний з посиланням на офіційне звернення Володимира Путіна закликав військовослужбовців ЗСУ «сложить оружие» та «покинуть свои места дислокации» для того, щоб «освободить Украину от людей, которые её захватили».

«Також у своєму телеграм-каналі він публікує дописи й відеоматеріали із запереченням існування України як держави, застосовуючи мовні звороти негативної й зневажливої конотації. Такі меседжі посилюють в авдиторії вороже ставлення до України, її громадян та владних структур, а також переконують людей у доцільності ведення Росією агресивної політики щодо України», — додали в Офісі генпрокурора.

Ведучому інкримінували публічні заклики до зміни державних меж та устрою України, поєднаних з розпалюванням національної ворожнечі, а також публічні заклики до агресивної війни (ч. 2 ст. 110, ст. 436 Кримінального кодексу України).

Ілюстрація: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом