Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині станом на 27 квітня
Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині станом на 27 квітня

Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині станом на 27 квітня

27 квітня о 00:30 ворог завдав удару по місту Харків системою С-300. Ракети вдарили по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення приміщень, недіюча будівля, корпус харчоблока, корпус відділення №14, котельня. Травм зазнала 53-річна жінка. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

На момент удару в корпусі перебувало 60 пацієнтів та 5 осіб персоналу лікарні. Загалом у закладі близько 900 пацієнтів і близько 250 співробітників закладу на добовому чергуванні.

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Степова Новоселівка, Петропавлівка та інші. Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Піщане, Дергачі, Висока Яруга, Липці, Огірцеве, Водяне.

О 22:00 у місті Вовчанськ внаслідок обстрілу загинув 67-річний чоловік.

О 21:40 у селищі Липці Харківського району внаслідок обстрілу пошкоджена газова труба.

О 18:16 у селі Шестаковe Чугуївський район стався ворожий авіаційний удар по території сільгосппідприємства і будівлі ферми. Пошкоджена також цивільна автівка. Постраждав 42-річний цивільний чоловік.

О 12:30 у селі Сотницький Козачок Богодухівського району внаслідок влучання ворожого дрону в автомобіль зазнали поранень два місцеві волонтери: чоловік 56 років та його 54-річна дружина. Також за медичною допомогою звернувся їх 19-річний син.

О 10:41 у місті Дергачі внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено 9 приватних будинків. Поранень зазнали 52-річна жінка, двоє дівчат віком 5 і 16, а також 4-річний хлопчик.

26 квітня о 10:30 у селищі Липці Харківського району внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено 2 будинки та приміщення школи.

За минулу добу на Куп’янському напрямку ворог 7 разів атакував наші позиції в районі н.п. Берестове, Кислівка.

З окремих населених пунктів Богодухівського, Ізюмського та Харківського району евакуйовано 79 дітей з родинами: Золочівська громада — 15; Борівська громада — 4; Дергачівська громада — 30; Липецька громада — 30.

«Упродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 43,89 га території, знищили 493 вибухонебезпечні предмети», – сказав Олег Синєгубов.

Источник материала
Поделиться сюжетом