Скільки ЗСУ треба FPV-дронів для наступу на фронті
Скільки ЗСУ треба FPV-дронів для наступу на фронті

Скільки ЗСУ треба FPV-дронів для наступу на фронті

Всі чудово розуміють, що ми воюємо не лише FPV, а й іншими засобами.

Знаєте, в мене майже нема сумнівів, що Україна в цьому році зробить 1 млн FPV-дронів.

Тільки от цифри річ уперта. 1 млн FPV в рік це 2800 в день. Саме стільки FPV має використовуватись щодня. Запам’ятайте цю цифру.

А тепер йдемо далі. Беремо офіційну статистику втрат ворога від нашого Генштабу. Втрати в живій силі складають 800 - 1000 чол в день. І в техніці від 50 до 150 одиниць.

Думаю, що всі чудово розуміють, що ми воюємо не лише FPV, а й іншими засобами. Тому, припустимо, що 50% втрат у ворога було нанесено ударами FPV.

І це виходить, що якщо зараз на полі бою використовуються 2800 FPV, то вони знищують до 500 чол особового складу і до 70 одиниць техніки. Тут ще необхідноврахувати, що вся пересувна техніка завжди супроводжується особовим складом. Ну умовно, якщо FPV влучає в авто, яке везе особовий склад, то знищується і авто, і особовий склад.

А звідси випливає, що ефективність FPV дуже низька (влучає в кращому разі 1 з 5 або навіть 10). І це лише статистика ефективності на особовий склад. В техніці ситуація ще гірша.

В будь-якому випадку, звідси також випливає наступне. Якщо ефективність залишається низькою, то треба збільшувати кількість засобів. А це значить, що нам треба в 5-10 разів більше ніж ми маємо зараз. Не 1 млн, а 5-10 млн.

Хто такий Павло Вернівський?

Павло Вернівський - економіст, аналітик. Експерт Інституту ім. Олександра Поля. Спеціалізується на макроекономіці, історії економіки.

Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом