12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
США побудують новий літак "Судного дня": ВПС уклали контракт на суму 13 мільярдів
США побудують новий літак "Судного дня": ВПС уклали контракт на суму 13 мільярдів

США побудують новий літак "Судного дня": ВПС уклали контракт на суму 13 мільярдів

Проект Resvivable Airborne Operations Center (SAOC) спрямований на заміну застарілих літаків, які були введені до експлуатації у 1970-х роках і наближаються до кінця свого терміну служби. Робота над ним здійснюватимуться в штатах Колорадо, Невада та Огайо.

Що відомо про наступника

Робота над новим літаком має завершитися у 2036 році. Для відповідності експлуатаційним вимогам, система озброєння буде містити комерційний реактивний двигун, який буде зміцнений та адаптований відповідно до вимог військового стандарту.

Наразі функцію літака "Судного дня" на себе бере E-4B. Наразі ВПС США експлуатують чотири літаки E-4B, один з яких постійно перебуває у стані бойової готовності. Відомо, що ці літаки, збудовані на базі авіалайнера Boeing 747-200, і були збудовані в 1970-х роках.

У виданні зазначають, що термін експлуатації E-4B закінчиться на початку 2030-х років.

Що таке літак "Судного дня"

Це повітряний командний пункт, який призначений для управління збройними силами США у разі ядерної війни.

Цей літак може витримати ядерний вибух завдяки своїй посиленій конструкції. Він оснащений захистом від електромагнітного імпульсу, який захищає його від дії радіоактивного випромінювання.

Крім цього, цей вид літаків обладнаний сучасними засобами зв'язку, які дозволяють йому тримати контакт із різними частинами світу. Він також оснащений системами керування зброєю, завдяки яким він може контролювати повітряні та наземні сили.

Ядерна зброя: останні новини

  • У МЗС Росії загрожують ударом по країнах Північноатлантичного альянсу в разі розширення ядерної місії НАТО на територію Польщі.
  • Також відомо, що Росія використала своє право вето щодо резолюції ООН, яку запропонували Сполучені Штати та Японія. У ній закликали всі країни уникати небезпечних ядерних перегонів у космосі.
  • У США уже відреагували на це рішення. Там заявили, що використавши вето щодо резолюції ООН Росія демонструє свої реальні наміри стосовно ядерного озброєння у космосі. Зокрема, у Білому домі висловили припущення, що країна-агресор може працювати над подібною зброєю.
Источник материала
Поделиться сюжетом