У Будапешті вийшли на протест опоненти Орбана
У Будапешті вийшли на протест опоненти Орбана

У Будапешті вийшли на протест опоненти Орбана

Критик та опонент угорської влади Петер Мадяр, який кинув виклик уряду Віктора Орбана, 26 квітня зібрав у Будапешті декілька тисяч людей на акцію за посилення системи захисту дітей та відставку прем’єр-міністра країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

«Очікуваний суперник прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана знову закликав до змін, коли він очолив кількатисячну акцію протесту, учасники якої вимагали надійнішої системи захисту дітей та відставки уряду Орбана», - йдеться у повідомленні.

Протестувальники зібралися біля будівлі міністерства внутрішніх справ Угорщини та закликали його очільника, Шандора Пінтера, піти у відставку через те, що він, на їхню думку, не зміг запобігти сексуальному насильству над дітьми в державних установах, що спричинило скандал в країні.

Мадяр у виступі перед прихильниками розкритикував образ Орбана як захисника сім'ї та традиційних цінностей та закликав до справжніх реформ, спрямованих на захист дітей.

«У нас є уряд, який стверджує, що є дружнім до сім’ї. Це уряд, який прикидається християнським. Уряд, який бреше про доброзичливість до дітей. Уряд, який бреше про мир. Насправді все навпаки. Вони брешуть вранці, брешуть вночі, брешуть, де лише можна», - сказав Мадяр на мітингу.

Ця акція протесту стала останньою в низці антиурядових мітингів, які Мадяр організував протягом останніх тижнів у межах кампанії з обрання до Європейського парламенту на чолі новоствореної партії «Повага та свобода» (TISZA).

Багаторічний інсайдер угорської партії влади «Фідес», Петер Мадяр увірвався на політичну сцену Угорщини у лютому, коли звинуватив уряд у широкомасштабній корупції та управлінні централізованою пропагандистською машиною.

Як повідомляв Укрінформ, тисячі людей вийшли на протестувечері, 26 березня, в столиці Угорщини Будапешті, з вимогою відставки прем'єр-міністра Віктора Орбана та головного прокурора після оприлюднення аудіозапису зі свідченнями про корупцію в угорському уряді.

Фото: Getty Images

Теги по теме
Дети Протест
Источник материала
Поделиться сюжетом