У Фінляндії депутат влаштував стрілянину в центрі столиці
У Фінляндії депутат влаштував стрілянину в центрі столиці

У Фінляндії депутат влаштував стрілянину в центрі столиці

У Фінляндії депутат від правої партії Істинних фінів Тімо Ворнанен влаштував стрілянину біля ресторану в центрі Гельсінкі. Про це повідомили поліція Фінляндії та видання Yle.

Фінські правоохоронці, не називаючи імен, повідомили, що 26 квітня в ресторані Ihkussa між 54-річним чоловіком та іншими відвідувачами ресторану виникла словесна перепалка.

Справу було залагоджено, але за межами ресторану 54-річний чоловік раптово дістав ліцензовану малокаліберну зброю, направивши її у бік присутніх. Після цього чоловік вистрілив у землю, і присутні розійшлися. Ніхто не постраждав.

Чоловік перебував під вартою, але після проведення необхідних слідчих дій його обіцяли звільнити.

Міністерка фінансів Фінляндії та глава партії Істинних фінів Рійкка Пурра повідомила Yle, що йдеться про депутата від її партії Тімо Ворнанена.

Ввечері 27 квітня секретар партії Гаррі Вуоренпяя повідомив, що Ворнанена вже звільнено.

До слова, у фінському місті Тампере закривається музей Леніна. Як повідомляє Yle, музей, заснований товариством «Фінляндія-СРСР», пропрацював у Тампере 78 років.  В часи холодної війни музей був сценою для демонстрації східної політики Фінляндії, і в ньому встигли побувати всі ключові радянські лідери.

Источник материала
Поделиться сюжетом