У Німеччині завершили випробування танка Challenger 3 для британської армії
У Німеччині завершили випробування танка Challenger 3 для британської армії

У Німеччині завершили випробування танка Challenger 3 для британської армії

Цього тижня в Німеччині відбулися бойові стрільби танка Challenger 3, який в майбутньому надійде на озброєння британської армії.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

Challenger 3 є одним з найкращих танків, який коли-небудь експлуатувався британською армією.

Ця версія серії Challenger включає сучасну башту з більш потужною гладкоствольною гарматою, сумісною з боєприпасами НАТО, покращені сенсори, вдосконалену броню і систему активного захисту.

Кваліфікаційні бойові випробування включали перші постріли з танка Challenger 3 по мішенях з різних відстаней для підтвердження точності. Випробування проводились під керівництвом Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) Великої Британії і Rheinmetall на полігонах Rheinmetall для забезпечення відповідності стандартам НАТО щодо нової зброї та боєприпасів.

«Challenger 3 - це надсучасний танк. Він матиме вирішальне значення для боєздатності армії і внеску Великої Британії в НАТО, діючи як стримуючий фактор для наших супротивників», - сказав міністр з питань оборонних закупівель Джеймс Картлідж.

Будучи основним бойовим танком армії, Challenger 3 залишатиметься на озброєнні щонайменше до 2040 року. 

Challenger 3 поставляється компанією RBSL за контрактом вартістю 800 мільйонів фунтів стерлінгів.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Великої Британії та компанія Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) представили перший зразок нового бойового танка типу Challenger 3 (CR3).

Фото: British Army

Теги по теме
Германия Армия
Источник материала
Поделиться сюжетом