У Страсбурзі відбулася дозволена демонстрація на підтримку Палестини
У Страсбурзі відбулася дозволена демонстрація на підтримку Палестини

У Страсбурзі відбулася дозволена демонстрація на підтримку Палестини

У Страсбурзі на площі Клебер відбулась дозволена владою демонстрація на підтримку Палестини, організована колективом "Палестина 67". Учасники акції зображували загиблих із числа мирного населення Гази.

Як передає кореспондент Укрінформу, акцію провели до півріччя початку операції Ізраїлю проти Хамасу у відповідь на масовий напад палестинських терористів 7 жовтня 2023 року. 

Участь в акції взяли близько тисячі людей.

«Наша мета - персоніфікувати жертв, щоб віддати їм данину пам'яті та фізично показати, наскільки багато їх вже є», - заявив один з організаторів. 

Учасники акції лягали на бруківку, тримаючи в руках таблички з іменами загиблих в секторі Гази, щоб показати «найбільшу різанину палестинців за останні 75 років".

У Страсбурзі відбулася дозволена демонстрація на підтримку Палестини / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

Демонстранти закликали до негайного припинення вогню. Вони також висловили жаль, що президент Франції Еммануель Макрон під час нещодавнього виступу, присвяченого пам'яті загиблих на Близькому Сході, не згадав про жертв з палестинського боку. 

Як повідомляв Укрінформ, у Франції пройшли акції на підтримку Палестини. Тисячі людей по всій Франції взяли участь у демонстраціях на підтримку палестинського народу і цивільних мешканців сектору Гази. У Парижі суд заборонив пропалестинську акцію, посилаючись на "серйозний ризик громадських заворушень" та у зв’язку "зі збільшенням кількості антисемітських актів у Франції".

Теги по теме
Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом