У ЗСУ спростували втрату Очеретина - бої за населений пункт продовжуються
У ЗСУ спростували втрату Очеретина - бої за населений пункт продовжуються

У ЗСУ спростували втрату Очеретина - бої за населений пункт продовжуються

У районі села Очеретине Покровського району тривають тяжкі бої. Заяви російських пропагандистів про відхід ЗСУ із цього пункту не відповідає дійсності. Попри те, що українські війська не контролюють третину його території, вона перебуває під постійним вогневим контролем. Про це розповів речник ОК "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

- Для того, щоб РФ мала можливість прорвати українську оборону на напрямі "Новобахмутівка - Очеретине", окупанти там запровадили додаткові резерви - 55-у окрему мотострілецьку бригаду РФ, яка там задіяна. Наразі дві третини цього населеного пункту (Очеретине) під нашим контролем. Частина пункту, в яку прорвався ворог, перебуває під нашим вогневим контролем. Противник блокований і продовжуються заходи, щоб його звідти вибити. Там продовжуються важкі бої, але ситуація під контролем ЗСУ, - сказав Волошин.

По селу Соловйове, як зазначив спікер, ситуація така сама - приблизно дві третини села перебувають під контролем українських сил. Загалом, як каже спікер, найгарячішими напрямками є Новопавлівський, Бахмутський та Авдіївський. Російська армія не залишає спроб штурмувати позиції українських військ на всій лінії фронту. Мета - це вийти на адмінкордон Донецької та Луганської областей, констатував він.

  • Раніше російські "військори" стверджували, що українські війська нібито відійшли з Очеретиного до Архангельського (на північний схід від Очеретиного та на північний захід від Авдіївки).
  • Днями бійці 47-ї окремої механізованої бригади заявили, що продовжують тримати певні рубежі в районі Бердичів під Авдіївкою. І так уже два місяці. Інформація, оприлюднена в Telegram-каналах, про зайняті позиції в Очеретиному не відповідає дійсності
Источник материала
Поделиться сюжетом