13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україні потрібно щонайменше сім систем Patriot, у партнерів вони є, але немає рішучості, - Зеленський
Україні потрібно щонайменше сім систем Patriot, у партнерів вони є, але немає рішучості, - Зеленський

Україні потрібно щонайменше сім систем Patriot, у партнерів вони є, але немає рішучості, - Зеленський

Україні потрібно щонайменше сім систем ППО Patriot для захисту своїх територій. Ці системи у партнерів є, проте їм не вистачає рішучості для їхньої передачі. Про це у своєму вечірньому зверненні заявив президент Володимир Зеленський.

- Звичайно, я дякую всім партнерам, які вже допомогли нам із ППО: зараз кожна система для захисту неба, кожна протиракета – це буквально захист життя. І важливо, щоб усі нові домовленості з партнерами, які вже є на посилення нашої ППО, важливо, щоб кожна ініціатива друзів України допомогти, зокрема, з пошуком та постачанням "Петріотів" – щоб усе це спрацювало якнайшвидше. Сім систем потрібні Україні – і це щонайменше. Ці "Петріоти" мають партнери. Російські терористи бачать, що партнери, на жаль, не мають зараз для Європи такої ж рішучості в захисті від терору, яку вони продемонстрували на Близькому Сході. Але все ж таки є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО. Треба не прогаяти час – треба дати необхідний сигнал рішучості, - сказав глава держави.

Зеленський також зазначив, що під час масованої російської ракетної атаки в суботу вранці "траєкторії ракет і сам характер удару були прораховані російськими терористами так, щоб якнайбільше ускладнити роботу нашої ППО". Основною мішенню для 34 ворожих ракет стали різні об'єкти енергетики: електроенергетика та об'єкти для транзиту газу. Це ті газові об'єкти, від яких залежить зокрема безпека поставок до Євросоюзу, сказав президент.

  • 27 квітня загарбники завдали масованого удару, запустивши по Україні 34 ракети, 21 з яких вдалося збити. Зокрема, загарбники запускали "Калібри" з двох підводних човнів, які виводять із місць базування досить рідко.
  • Спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що під час масованого удару по українських регіонах 27 квітня росіяни застосували нову тактику. Загарбники використали "Калібри", але не атакували "шахедами".

 

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом