Укрпошта в 2023 році збільшила дохід на ₴1,3 мільярда
Укрпошта в 2023 році збільшила дохід на ₴1,3 мільярда

Укрпошта в 2023 році збільшила дохід на ₴1,3 мільярда

Національний поштовий оператор України прозвітував про збільшення чистого доходу на 1,3 млрд грн у 2023 році.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти, передає Укрінформ. 

"За минулий рік компанія отримала 11,6 млрд грн доходу, що на понад 12% більше за результати 2022 року (10,3 млрд грн)", - йдеться у фінансовій звітності компанії, підтвердженій незалежним міжнародним аудитором.

Зазначається, що торік дохід від послуг національної пошти зріс на 18% у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року і склав 6,5 млрд грн. Зокрема, за доставку посилок та дрібних пакетів – на 34%, послуг міжнародного поштового обміну – на 61%.

У 2023 році компанія не тільки забезпечила безперебійну операційну діяльність, а й збільшила обсяги надання ключових послуг і, відповідно, покращила фінансовий результат. У порівнянні з 2022 роком чистий збиток компанії скоротився на майже 37% і становить 796 млн грн.

Укрпоштау 2023 році продовжила реалізацію стратегічних інвестиційних проєктів, таких як оновлення логістичної інфраструктури, автоматизація мережі та посилення її стійкості до енергетичних та комунікаційних перебоїв, модернізація автопарку та заміна критичних ІТ систем.

“Я вдячний команді за стійкість та стабільну роботу на результат. Попри виклики сьогодення Укрпошта збільшила чистий дохід, покращила основні операційні показники, виконала всі фінансові зобов'язання і заплатила майже 3 млрд грн податків у бюджет України. Більш того, ми не зупинились у розвитку і продовжили виконання ключових інвестиційних програм, покращуємо якість послуг та сервісів, умови праці для співробітників й реалізуємо чисельні соціальні ініціативи для підтримки держави”, – зазначив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

Як повідомлялося, у 2024 році Укрпошта планує розбудовувати мережу вантажних відділень. Компанія відкриває вантажні відділення всюди по Україні. На першому етапі — 41 в обласних центрах вже у 2024 році.

Теги по теме
Деньги Бюджет
Источник материала
Поделиться сюжетом