В Україні планують запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права
В Україні планують запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права

В Україні планують запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій планує уже до кінця 2024 року запустити роботу реєстру порушень міжнародного гуманітарного права.

Про це повідомив заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ Михайло Латинський під час 9-го засідання Діалогу з прав людини між Україною та ЄС, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства

Повідомляється, що зараз Мінреінтеграції працює над запуском реєстру порушень міжнародного гуманітарного права.

"Метою створення такого реєстру є формування електронної бази даних про порушення норм міжнародного гуманітарного права внаслідок збройної агресії проти України для притягнення до відповідальності винних осіб. Початок функціонування системи планується вже цьогоріч", - сказав Латинський.

Крім того, він поінформував присутніх, що Мінреінтеграції у тісній співпраці з громадським сектором розробило проєкт Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України. Метою цієї стратегії є подолання наслідків тимчасової окупації деяких територій України.

Міністерство також напрацьовує ще дві нові стратегії: з питань забезпечення житлом ВПО та сприяння зайнятості ВПО до 2027 року.

Як повідомлялося, Рада ООН з прав людини продовжила ще на один рік мандат Незалежної міжнародної комісії з розслідування порушень в Україні. Комісія була створена у 2022 році для розслідування всіх ймовірних порушень та утисків прав людини та порушень міжнародного гуманітарного права, а також пов'язаних із ними злочинів у контексті агресії Російської Федерації проти України.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны