13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
10 сучасних художників, яких варто знати
10 сучасних художників, яких варто знати

10 сучасних художників, яких варто знати

Сьогодні представляємо добірку із 10 найважливіших сучасних художників світу. Вони встановили рекорди продажу та виставок у найпрестижніших художніх галереях та музеях світу та отримали похвалу від художніх критиків та колекціонерів. Ось художники, які залишають свій слід у світі сучасного мистецтва.

Такасі Муракамі

Ключова фігура на міжнародній художній сцені, японський художник Такасі Муракамі відомий створенням напрочуд барвистого квіткового мистецтва, натхненого традиційними японськими коміксами Манга. Його часто називають наступником Енді Воргола, він асоціюється з японським рухом Neo-Pop Art. Однак його робота залишається високо індивідуалізованою і він відмовляється бути обмеженим одним стилем мистецтва.

Дженні Савіль

Британська художниця Дженні Савіль нещодавно стала найдорожчою жінкою-художником у світі після того, як її картина під назвою “Просування була продана за 12,4 мільйона доларів на аукціоні Sotheby’s. Її візуальна обробка тіл, оголених та пишних, демонструє її вражаючу технічну майстерність та її звернення до форми, яку можна порівняти зі скульптурою.

Девід Хокні

Сад, 2015

Найдорожчий з нині живих художників світу, британець %94%D1%8D%D0%B2%D0%B8%D0%B4″ rel=””>Девід Хокні став всюдисущою фігурою в сучасному мистецтві. Після нещодавніх виставок у Тейт Модерн у Лондоні, Центрі Помпіду в Парижі та МЕТ у Нью-Йорку небесні пейзажі художника будуть представлені на довгоочікуваних торгах у Christie’s.

Яєї Кусама

Відомій японській художниці не потрібна вистава. Яєї Кусама буквально підірвала художній ринок своїми характерними точками. Її мистецтво ще більш цікаве, оскільки воно є продуктом рідкісного психічного стану, який відчуває художниця з дитинства, в якому вона переживає галюцинації. Для Кусами мистецтво – це форма важливого катарсису.

Джефф Кунс

Джефф Кунс, король PR, є однією з найспірніших постатей у світі мистецтва. Відомий своїми гігантськими творами, американський художник та колишній трейдер Уолл-стріт є одним із найдорожчих художників у світі. Його творчий підхід викликав багато критики: багато хто стверджує, що Кунс не створює твори мистецтва сам, а має студію, яка працює над ними. Для багатьох цього достатньо, щоб відкинути заслугу як художника.

Ай Вейвей

Велосипеди назавжди, 2011

Художник Ай Вейвей, ключова постать незалежної китайської художньої сцени, є прикладом того, яким має бути соціально активний художник. Беручи участь у боротьбі за права людини, відкрито протистоїть китайському уряду, Ай Вейвей прагне інтересу широкої аудиторії своєю залученою роботою. Журнал Art Review визнав його одним із найвпливовіших сучасних художників.

Сесілі Браун

Часто порівнювана з Віллемом де Кунінгом або Френсісом Беконом, британська художниця Сесілі Браун коливається між абстрактним та фігурним мистецтвом. Її мистецтво еротичне, іноді неспокійне, і її чуттєві силуети привернули багато уваги. Немає сумніву, що Сесілі Браун стає провідною фігурою сучасного мистецтва.

Ансельм Кіфер

Німецький художник Анзельм Кіфер є невід’ємною частиною ринку сучасного мистецтва. Стиль художника, що характеризується товстими мазками кисті та темними тонами на великих полотнах, відкрито звертається до нацистського минулого Німеччини та досліджує теми пам’яті, спадщини та роботи зі складним минулим.

Кара Уокер

Афроамериканська художниця Кара Вокер зачіпає теми расизму, проблематичних стереотипів та рабства. Її характерні перебільшені силуети демонструють історію американського рабства. Силуети стають темними свідками тих часів та несуть сильне послання.

Жан-Мішель Отоньєль

Французький скульптор Жан-Мішель Отоньєль відомий багатьом як “скляний віртуоз”. Його яскраві повітряні інсталяції експонуються всюди, від королівських садів у Версалі до станції метро Пале-Рояль у Парижі. Висячі в повітрі, майстерні створення Отоньєля тішать око будь-якого глядача.

Як на картині: інтер’єри у стилі робіт відомих художників

Вишукана еротика від французького художника

Источник материала
Поделиться сюжетом