13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Британія планує розробити та ввести на озброєння гіперзвукові ракети
Британія планує розробити та ввести на озброєння гіперзвукові ракети

Британія планує розробити та ввести на озброєння гіперзвукові ракети

Велика Британія планує розробити та ввести на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року. Цей проект є одним із пріоритетних напрямів у рамках планування збільшення оборонного бюджету на 75 мільярдів фунтів стерлінгів протягом наступних шести років.

Військове керівництво Великої Британії визначило, що необхідно мати гіперзвукову зброю, яка зможе розвивати швидкість понад 5 Махів, щоб забезпечити стримування заходів, які вже прийняли США, Китай та Росія у цьому напрямі.

Міністерство оборони Великої Британії прагне, щоб ракета була розроблена та виготовлена повністю на території країни, а кінцевий термін завершення проекту встановлено на 2030 рік.

Цей проект включає в себе розробку британської версії двигуна «ГПВРД», який використовує стиснене повітря, що рухається з надзвуковою швидкістю для сприяння спалюванню рідкого або твердого палива.

Хоча ракетні плани перебувають на ранній стадії, ще не прийнято рішення щодо того, чи будуть ракети запускатися з землі, моря чи повітря. Один із варіантів – це встановлення ракет на винищувачах Typhoon або F-35, але в цьому випадку радіус дії буде меншим, ніж у зброї, яка запускається з землі. Ракети також можуть бути запущені з військових кораблів Великої Британії.

Проєкт будівництва ракет може зустріти складнощі через відсутність деяких необхідних матеріалів, які потрібно буде розробляти з нуля, щоб витримувати високі температури, пов’язані з гіперзвуковими швидкостями. Міністерство оборони Великої Британії відмовилося детально коментувати плани, посилаючись на занепокоєння національною безпекою.

Теги по теме
Россия США Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом