12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Для заробітчан вводять важливі зміни
Для заробітчан вводять важливі зміни

Для заробітчан вводять важливі зміни

Законопроєкт №9453 значно спрощує цей процес. Тепер, щоб отримати пенсію в Україні, людям, які переїхали з окупованих територій, достатньо подати заяву про те, що вони не отримують пенсійних виплат у росії.

Це рішення допоможе багатьом українцям, які втратили доступ до своїх документів або стикаються з іншими бюрократичними перешкодами.

Пенсіонерка, яка рахує гроші

Крім того, внаслідок виходу з угоди СНД, багато українців, які працювали в країнах цього регіону, не можуть включити ці періоди роботи до свого страхового стажу. Це може призвести до зменшення розміру їхніх пенсій або навіть до втрати права на пенсію.

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №9453, який вносить важливі зміни у систему пенсійного забезпечення, спрощуючи процес отримання пенсій для переселенців з Криму і включаючи роботу за кордоном у страховий стаж для розрахунку пенсій.

Пенсіонер, фото: Getty Images

Тепер для отримання пенсії не потрібно доводити, що особа не отримує пенсійні виплати в росії, а також можна врахувати час роботи за межами України. Закон також визначає, що робота для росії після 2014 року не зараховується до страхового стажу.

Раніше Знай.ua стало відомо про те,що українців можуть змусити повернути субсидію: що відомо

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям підсовують фальшиві долари: як не втратити свої заощадження

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв,українцям допоможуть виправити матеріальне становище: кому виплатять від 2 до 30 тисяч гривень

Источник материала
Поделиться сюжетом