До двох літрів на годину: лайфхак, як економити бензин
До двох літрів на годину: лайфхак, як економити бензин

До двох літрів на годину: лайфхак, як економити бензин

Експлуатація транспортного засобу завжди напряму пов'язана з його ефективністю. Однак затратність утримання є одним із головних чинників під час використання авто. У цій статті УНІАН розповість, як зменшити витрату палива на бензині простими методами, доступними кожному.

Як економити бензин на механіці

Кожен водій щодня задається питанням: "Як економити бензин?". Існує величезна кількість різних способів і хитрощів як економніше витрачати бензин, але всі вони, звісно, залежать від марки і моделі вашого авто.

Сучасні коробки передач є максимально прогресивними механізмами щодо економії пального, проте не все залежить від самого авто. На відміну від автоматичних і напівавтоматичних коробок передач у механіці все залежить від водія.

Скоротити витрату пального на автомобілях з механічною коробкою передач можна наступним чином:

  • Не перевищувати оберти під час перемикання передач
  • Переводити в нейтраль під час стоянки
  • Їздити без різких ривків і гальмувань
  • Дотримуватися "крейсерської швидкості"
  • Плавно працювати педаллю зчеплення під час старту
  • Використовувати бортовий комп'ютер

Бортовий комп'ютер створений, щоб допомогти з керуванням авто, а селектор КПП і зчеплення - головні інструменти в контролі обертів, а отже, і в контролі витрати бензину.

Як економити бензин на автоматі

Правила для автоматичних коробок передач абсолютно відрізняються від тих, що створені для "механіки". У них використовуються електронні програми, присутність водія в процесі перемикання передач зведено до мінімуму. Комп'ютер, що містить інформацію, як економніше витрачати бензин, і як їздити, щоб заощаджувати бензин, сам виконує за водія більшу частину рутини, проте підвищити ефективність все таки можна.

То як їздити щоб економити бензин? Запам'ятовуйте кілька лайфхаків:

  • Користуйтеся бортовим комп'ютером
  • Дотримуйтесь рівномірного набору швидкості
  • Не перевантажуйте коробку передач
  • Намагайтеся робити менше різких стартів

Порада, як зробити, щоб машина менше їла бензину, полягає в простих правилах, доступних і зрозумілих кожному. М'які та спокійні старти автомобіля, а також експлуатування його на помірних швидкостях - основний принцип економії палива.

З якою швидкістю потрібно їхати, щоб економити бензин - питання для кожного автомобіля індивідуальне, оскільки все залежить від безлічі чинників, від завдань, що на нього покладаються, до погодних умов, але в середньому рекомендована швидкість схожа зі швидкістю, позначеною на знаках дорожнього руху.

Як зменшити витрату палива на бензині ще

Видання express-co пише, що сучасні автомобілі зі встановленою системою супутникової навігації, ймовірно, матимуть інструмент сповіщення про дорожній рух у реальному часі, який сканує затори та аварії. Увімкнення цієї функції може дати автомобілістам можливість їхати тільки вільними дорогами, уникаючи необхідності стояти в заторі і просто так "палити" паливо. Те ж саме стосується і неправильно обраного шляху - з навігатором у вас вийде відразу вибрати потрібний маршрут і не їздити колами, гублячись у вулицях і провулках, тим самим витрачаючи дорогоцінний бензин на зайві рухи.

Источник материала
Поделиться сюжетом