Допомога США дасть Україні час, щоб вирішити питання мобілізації – WSJ
Допомога США дасть Україні час, щоб вирішити питання мобілізації – WSJ

Допомога США дасть Україні час, щоб вирішити питання мобілізації – WSJ

США очікують, що новий пакет допомоги дасть Україні час, щоб вирішити питання мобілізації. Про це пише The Washington Post.

На умовах анонімності представник Міністерства оборони США повідомив, що в Пентагоні впевнені, що в найближчій перспективі ЗСУ суттєво наростять можливості протистояти РФ «чи то на передовій, чи то в небі», але Київ повинен використати момент для підготовки до нових майбутніх бойових дій.

Білий дім вважає найпріоритетнішим завданням української влади проведення мобілізації і збирається зосередитися на цій проблемі, аби допомогти покрити нестачу в живій силі

«Ситуація з кадрами є зростаючою проблемою. І якщо це не буде виправлено, то цей пакет допомоги не вирішить усіх проблем України», – сказав колишній морський піхотинець , експерт Дослідницького інституту зовнішньої політики Роб Лі.

Зазначається, що мобілізація може спровокувати розкол українського суспільства в час, коли єдність є найбільш потрібною. Чиновник адміністрації Байдена повідомив, що в Білому домі усвідомлюють делікатність питання.

«Хто ми такі, щоб говорити: «Вам просто потрібно призвати більше чоловіків воювати». Але водночас це викликає справжнє занепокоєння. Закони, які українці ухвалили за останні пару тижнів, допоможуть їм, але їм потрібно мобілізувати більше сил і знайти спосіб надихнути більше українських чоловіків вийти на передову», – сказав чиновник.

За словами помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймса О’Браєна, мобілізаційні зусилля країни були настільки ж критичними для стабілізації фронту та перелому перебігу війни, як і артилерія.

«Україна має переконатися, що у неї є люди, необхідні для боротьби», – зазначив він.

Закон спрямований на те, щоб поставити на облік усіх військовозобов'язаних і оновити їхні дані. Як зазначають автори документа, це спростить для влади процес мобілізації, оскільки ТЦК матимуть актуальну інформацію про потенційних новобранців. Чоловіки у віці 18-60 років зобов'язані протягом 60 днів оновити свої облікові дані у військкоматі, центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті призовника.

Источник материала
Поделиться сюжетом