Дощ чи ясне небо: якою буде погода в Україні на Великдень
Дощ чи ясне небо: якою буде погода в Україні на Великдень

Дощ чи ясне небо: якою буде погода в Україні на Великдень

Багатьох українців цікавить, чи очікувати на безхмарне небо на Великдень чи, можливо, варто витягнути парасольки. Синоптик Ігор Кібальчич детально розповів, яка ж погода буде в Україні 5 травня.

Прогноз погоди на Великдень

В деяких областях України у неділю, 5 травня, прогнозують опади. Зокрема, у центральних, південних та східних областях очікуються короткочасні дощі, окремі грози.

Однак у північних та західних регіонах без істотних опадів. За прогнозом синоптика, вітер буде північної чверті, 7 – 12 метрів на секунду.

Також синоптик розповів, якою буде температура повітря на Великдень.

Температура повітря вночі від 6 до 11 градусів тепла, у північних областях місцями заморозки на поверхні ґрунту та у повітрі від 0 до 3 градусів морозу; вдень від 13 до 18 градусів тепла, на Закарпатті та півдні Одещини до 22 градусів тепла,
– спрогнозував Ігор Кібальчич.

Яку погоду очікувати в травні

  • За розрахунками Європейського центру середньотермінових прогнозів, очікується що середня за місяць температура повітря у травні може бути на 1 – 2 градуси вищою за кліматичну норму у західних, південних та південно-східних областях України.
  • Тим часом на решті території нашої держави – у межах норми.
  • В інтерв'ю 24 Каналу Віра Балабух розповіла, що малоймовірно, що квітень виявиться теплішим за травень.
  • Вона зазначила, що середня температура травня на значній території України в межах 15 – 18 градусів. А початку квітня цього року середня за добу температура повітря сягала 18 і навіть 20 градусів тепла.
Теги по теме
Новости Украины прогноз погоды Пасха
Источник материала
Поделиться сюжетом