13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Є великі проблеми: як у Харкові вже готують енергетику та опалення до зими
Є великі проблеми: як у Харкові вже готують енергетику та опалення до зими

Є великі проблеми: як у Харкові вже готують енергетику та опалення до зими

Як розповіла кореспондентка 24 Каналу з Харкова Анна Черненко, вже зараз прораховують певні проєкти, які мали б допомогти Харкову та області нормально пройти зиму. Деякі з них вже втілені.

До прикладу, під час останнього блекауту у Харкові працювало водопостачання. Все завдяки генераторам, які живили відповідні об'єкти.

Як Харків та область готуються до зими

Основний принцип, за яким функціонуватиме енергетика в Харкові та області – децентралізація. Адже великі ТЕЦ чи інші енергооб'єкти і надалі будуть мішенями для окупантів.

Звісно, енергетики пробують паралельно ремонтувати об'єкти критичної інфраструктури. Але варто розуміти, що це – дуже тривало за часом та дорого. А росіяни можуть завдати повторний удар.

Згідно з принципом децентралізації будуть певні об'єкти, які живитимуть квартали або навіть окремі будинки. Колись ми на прикладі Ізюма показували розбиту авіаударами котельню, яка живила більшість міста. Там децентралізували такі об'єкти. І за цим принципом працюватимуть і в Харкові та області,
– зауважила Черненко.

Інша річ – газотурбінні установки. Це вже більш вартісні проєкти, які будуть втілювати у Харкові за підтримки Міністерства енергетики та міжнародних партнерів. Вони суттєво допоможуть під час опалювального сезону.

Паралельно регіон співпрацює з Фондом Говарда Баффета, який має у своєму розпорядженні енергетичну компанію. Вона розробляє експериментальний проєкт, що дозволить зробити лікарню чи умовний житловий будинок енергонезалежним. Це спробують досягнути завдяки генераторам, сонячним панелям, акумуляторам тощо.

Ситуація в Харкові: коротко

  • В ніч на 27 квітня російські окупанти в черговий раз обстріляли Харків. Вони завдали удару поблизу медичного закладу.
  • Мер Харкова Ігор Терехов сказав, що на момент обстрілу в медзакладі перебувала понад 1000 людей. Пощастило, що ракети влучили в землю, а не в саму будівлю.
  • Ввечері 26 квітня померполковник поліції Олександр Іванов. Його поранило під час атаки "Шахедами" на Харків, яку Росія здійснила на початку місяця.
Теги по теме
Харьков
Источник материала
Поделиться сюжетом