12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Йому назавжди буде 27: на Рівненщині попрощалися з воїном з позивним "Боксер", який загинув у боях на Луганщині. Фото
Йому назавжди буде 27: на Рівненщині попрощалися з воїном з позивним "Боксер", який загинув у боях на Луганщині. Фото

Йому назавжди буде 27: на Рівненщині попрощалися з воїном з позивним "Боксер", який загинув у боях на Луганщині. Фото

На Рівненщині 27 квітня провели в останню путь земляка-воїна, що поліг у бою за Україну. 27-річний Андрій Колодязний з псевдо "Боксер" загинув під Білогорівкою на Луганщині 14 квітня.

Вдома на воїна, що захищав Україну з серпня 2022 року і прохоив навчання у Великій Британії, чекали мама, брат та сестри-трійнята. Про загибель Героя розповіли у Сарненській міській раді, а фоторепортаж з прощання з ним опублікувало місцеве видання СарниNews.City.

"Жорстока війна забрала ще одне молоде життя … Завтра, 27 квітня, громада проведе в останню земну дорогу свого Героя, молодшого сержанта Колодязного Андрія Олеговича на позивний "Боксер". 27-річний військовослужбовець, житель села Орлівка, віддав своє життя у боротьбі з російськими загарбниками за рідну країну та її народ", – зазначили у Сарненській міській раді.

Свій позивний Андрій Колодязний, що народився 10 січня 1997 року, отримав за сильний бойовий характер, пише СарниNews.City.

"Він надихав своєю щирістю та добротою, підтримував усіх близьких та рідних. Героя памʼятатимуть спокійним, врівноваженим, мужнім", – згадують про воїна його земляки.

До повномасштабної війни Андрій і не думав пов'язати життя з військовою справою. Слюсар-механік за фахом, він неодноразово їздив на заробітки до Естонії. Журналісти цитують спогади матері майбутнього воїна, яка каже: син був чуйним, життєрадісним та веселим, не цурався роботи і допомагав не лише по господарству, а й у вихованні трьох сестричок та братика.

8 серпня 2022 року Андрія Колодязного мобілізували до війська. Він захищав Україну у лавах 81  окремої аеромобільної Слобожанської бригади. 

"Воїн навчався в Британії. Отриманий досвід молодший сержант передавав своїм побратимам. Він був командиром відділення у 81-й окремій аеромобільній бригаді Десантно-штурмових військ. Позивний "Боксер" отримав за свій бойовий та сильний характер. Під час служби був нагороджений нагрудними знаками "За зразкову службу", "За військову доблесть", "Знак пошани", а також грамотами командира військової частини", – розповіли місцеві журналісти.

Свій останній бій молодий Герой прийняв 14 квітня поблизу Білогорівки, що на Луганщині. За два тижні потому з ним попрощалися на малій батьківщині.  Поховали Героя на кладовищі на вулиці Ковельській у Сарнах.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що від отриманих поранень помер полковник поліції з Харкова Олександр Іванов. Він потрапив під повторний обстріл росіян 4 квітня.

Також повідомлялося, що на фронті загинув військовий із Київщини Євген Томчаківський. Йому було 38 років.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом