Хочуть захопити до 9 травня: росіяни безперервно атакують Часів Яр, - замкомандира 92-ї ОШБр
Хочуть захопити до 9 травня: росіяни безперервно атакують Часів Яр, - замкомандира 92-ї ОШБр

Хочуть захопити до 9 травня: росіяни безперервно атакують Часів Яр, - замкомандира 92-ї ОШБр

Заступник командира батальйону "Ахіллес" зазначив, що росіяни дійсно роблять все можливе, щоб захопити Часів Яр. Але їх атаки відбивають ВСУ.

Перед ВС РФ поставили задачу захопити Часів Яр на Донеччині до 9 травня, коли в Росії відзначають День Перемоги. І в атаку вони кидають усі свої сили. Але заступник командира батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр Олесь Маляревич розповів в ефірі "Громадського радіо", що все "що рухається у напрямку міста, все знищується" українськими військовими.

Говорячи про ситуацію у Часовому Ярі та навколо нього, військовий зазначив, що там працює кілька бригад, у тому числі 92-га окрема штурмова. Його бригада прикриває побратимів з повітря, аби противник не захопив цей населений пункт.

"Їм поставили задачу захопити місто до 9 травня, а нам поставили задачу — не дати їм цього зробити. Територіальних успіхів ворог не має. Вони (ВС РФ — ред.) зупинені в районі Богданівки, в районі Іванівського. Південніше — Кліщіївка та Андріївка, вони намагалися також захопити територію, там кілька позицій було втрачено, однак позавчора 92-га бригада позиції повернула", — розповів Маляревич.

Він зазначив, що ситуація наразі на Бахмутському напрямку дуже складна і ворожа артилерія не затихає. Але танків та БМП стало трохи менше. І українські військові все можливе, щоб не дати росіянам досягти їх мети.

"Вони дійсно роблять все можливе, щоб захопити хоча б щось по лінії каналу і навіть трошки далі", — сказав Олесь Маляревич.

Також він зазначив, що інформація про нібито захоплення ворогом кількох панівних висот, яка іноді з'являється у соцмережах, не відповідає дійсності. За його думкою, це пишуть ті блогери та журналісти, яким хочется "опублікувати інсайд".

"Мабуть, хочеться сенсацій. Там поряд є населений пункт Новий Часів Яр — це інша сторона каналу, біля Часового Яру. Туди добігло кілька штурмових груп противника, які були знищені у той самий момент. Але чомусь блогери вирішили сказати, що росіяни у Часовому Яру. Вони там були, але досить недовгий час, до висот не добігли", — сказав Маляревич.

"Там, в принципі, все, що рухається зараз у сторону Часового Яру, все знищується", — резюмував він.

Нагадаємо, зараз оборону Часового Яру посилюють спецпідрозділи ГУР МОУ. Вони мають зупинити спроби російських військових просунутися в бік агломерації Краматорська, Костянтинівки, Дружківки та Слов'янська.

Источник материала
Поделиться сюжетом