13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
НАТО слідкує за досвідом України, щоб переглянути свої стандарти – Сухорукова
НАТО слідкує за досвідом України, щоб переглянути свої стандарти – Сухорукова

НАТО слідкує за досвідом України, щоб переглянути свої стандарти – Сухорукова

НАТО слідкує за досвідом України, щоб переглянути свої стандарти – Сухорукова

Україна впровадила вже більшість стандартів НАТО щодо медзабезпечення, кажуть в Міноборони.

У той час коли Україна активно впроваджує стандарти НАТО, зокрема в медичній сфері, альянс слідкує за досвідом українців, щоб удосконалити свої стандарти, зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксана Сухорукова в інтерв’ю Аллі Котляр.

"Варто сказати, що сьогодні НАТО очікує від нас обміну досвідом, зокрема для того, щоби переглянути свої стандарти", – сказала Сухорукова.

За її словами, більшість стандартів НАТО щодо медичного забезпечення вже впроваджені в Україні. 

"Минулого року було затверджено кілька десятків стандартів. Зараз працюємо над їх імплементацією", – каже чиновниця.

У березні президент України підписав закон щодо впровадження стандартів НАТО у сфері медичного забезпечення сил безпеки і сил оборони, в якому передбачається, що Міноборони затверджує табелі матеріально-технічного оснащення, стандарти, обсяги надання домедичної та медичної допомоги на догоспітальному етапі для сил безпеки та сил оборони на основі стандартів НАТО і, за погодженням із МОЗ, затверджує перелік і  стандарти якості медичних виробів і допоміжних матеріалів, які використовуються на полі бою.

"На формування відповідних нормативних актів відводиться 90 днів. 14 квітня, після обговорень із бойовими медиками та начальниками медичних служб родів (видів) військ і сил безпеки та оборони, ми запустили цей наказ на погодження", – уточнила Сухорукова.

Також у інтерв’ю Сухорукова пояснила, чому медики часто служать в армії не за спеціальністю і як ця проблема вирішується.

Источник материала
Поделиться сюжетом