Оборот у рибній галузі складає понад ₴1 мільярд - Мінагрополітики
Оборот у рибній галузі складає понад ₴1 мільярд - Мінагрополітики

Оборот у рибній галузі складає понад ₴1 мільярд - Мінагрополітики

Сума сплачених податків за використання водних біоресурсів зросла майже удесятеро до 101 млн грн завдяки проведенню аукціонів у Prozorro.Продажі.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня на форумі «Реформа рибного господарства: як зробити рибний сектор прибутковим?», передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінагрополітики.

«Після початку проведення аукціонів на «Прозоро. Продажі» у 2023 році при вилові 24,5 тис. тонн риби було сплачено 101 млн грн податків за використання водних біоресурсів. При цьому ціна на рибу зросла лише на 7,6%. Це значно перевищує показники 2021 року, коли не було аукціонів, а при вилові 19,8 тис. т бізнес сплатив 13,4 млн грн податків. На сьогодні оборот у рибній галузі складає понад мільярд гривень», - зазначив Головня.

За його словами, навіть у 2022 році, коли подорожчали корми і були перебої з поставками, підприємці забезпечували продовольчу безпеку країни і підтримували національну економіку. Було вирощено понад 15 тис. т риби.

Як повідомлялося, у 2023 році, вперше в історії, розподіл державних водних біоресурсів відбувався за новими правилами, на прозорих аукціонах. Було сформовано понад 500 лотів. За рік проведено 934 аукціони. 289 із них стали успішними, завдяки чому укладено договори на здійснення господарської діяльності.

Теги по теме
Экономика
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны