13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сили оборони відбили два штурми на Оріхівському напрямку
Сили оборони відбили два штурми на Оріхівському напрямку

Сили оборони відбили два штурми на Оріхівському напрямку

Російські війська двічі намагалися штурмувати на Оріхівському напрямку, але в обох випадках – безуспішно.

Про це Сили оборони півдня України повідомили у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Минула доба в операційній зоні Сил оборони півдня пройшла напружено, проте ворог не зміг збільшити натиск. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили два безуспішні штурми: один у районі Старомайорського та один у районі Роботиного", - йдеться у повідомленні.

По лінії бойового зіткнення та населених пунктах уздовж правого берега річки Дніпро загарбники били керованими авіаційними бомбами.

Водночас ворог вів аеророзвідку із застосуванням безпілотників різного типу - зафіксовані понад 200 вильотів. Також застосовував артилерію, проте, як зауважили у командуванні, отримав адекватну відповідь.

Росіяни продовжили масово використовувати й різноманітні дрони-камікадзе, зокрема типу Shahed і FPV, "Ланцети" тощо. Серед їхніх цілей вкотре виявилося цивільне населення прибережних населених пунктів, сільськогосподарська техніка, об’єкти цивільної інфраструктури, житлові приміщення.

Ворожі ракетоносії перебувають здебільшого в пункті базування у Новоросійську (Краснодарський край РФ). Один із них - у бухті тимчасово окупованого Севастополя, задіяний як корабель протиповітряної оборони.

Як повідомляв Укрінформ, у Чорному й Азовському морях російських військових кораблів немає, натомість у Середземному морі зафіксована їхня присутність.

Теги по теме
война Запорожье
Источник материала
Поделиться сюжетом