13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Це місто у пріоритеті: куди росіяни перекидають сили через Маріуполь
Це місто у пріоритеті: куди росіяни перекидають сили через Маріуполь

Це місто у пріоритеті: куди росіяни перекидають сили через Маріуполь

Про це 24 Каналу сказав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, пояснивши, що активний рух паливозаправників пов'язаний з тим, що росіяни намагалися цього тижня проводити штурмові дії. Саме тому у них виникла велика потреба у пальному.

Куди окупанти перекидають резерви

Якщо проаналізувати переміщення ворога у Маріуполі та Маріупольському районі, то стає зрозумілим, що у пріоритеті ворога північ Донецької області. Майже щодня з Бердянського напрямку заїжджають до міста російські десантники.

Потім десантники опиняються на півночі Донецької області. Це Вугледар, Мар'їнка, безумовно насамперед це – Часів Яр. Туди вони кидають підкріплення як можуть. Щодня ми фіксуємо від 5 до 10 вантажівок з живою силою. Вони заїжджають з Бердянського напрямку й рухаються на північ Донецької області,
– повідомив Андрющенко.

Отже, у пріоритеті ворога саме Часів Яр Донецької області. Водночас у Бердянську тотального підкріплення окупантів не фіксують.

Ситуація навколо Часового Яру: дивіться на карті

"Не бачимо, щоб когось завели на нову підготовку, а от захід резервів на північ Маріупольського району з обох боків – з території Росії та окупованої території Запорізької області – дійсно спостерігаємо. Вони не зупиняються й хочуть сунутися насамперед на Часів Яр. Не забуваємо ще Вугледарський та Курахівський напрямки. Там не так активно, але накопичують", – підкреслив Андрющенко.

За його словами, такі переміщення росіян свідчать про те, що в них сьогодні не вистачає людей, щоб забезпечити тиск по всій ділянці фронту.

Що відбувається на окупованих територіях: коротко

  • Уночі 24 квітня прилетіло по базі окупантів у селищі Бабах-Тарама, що неподалік окупованого Маріуполя. Імовірно, це була найбільше розташування ворога. Відомо про 20 постраждалих, серед яких семеро "двохсотих".
  • Після так званих виборів у Росії в окупованому Криму почали діяти мобілізаційні бригади. Вони агітують чоловіків підписувати контракти та йти на фронт.
  • На окупованій Херсонщині росіяни розстріляли 7 осіб. Серед них також так звана "голова" села Абрикосівка, яку назначили самі ж окупанти.
Теги по теме
Оккупированные территории
Источник материала
Поделиться сюжетом