13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Польщі розповіли, які зміни готують до закону про тимчасовий захист біженців з України
У Польщі розповіли, які зміни готують до закону про тимчасовий захист біженців з України

У Польщі розповіли, які зміни готують до закону про тимчасовий захист біженців з України

Рада міністрів Польщі на засіданні 30 квітня обговорить проект поправок до закону, який продовжуватиме тимчасовий захист для громадян України, які рятуються від війни.

Про це повідомляється на сайті канцелярії прем'єр-міністра.

Йдеться про проект змін до Закону про допомогу громадянам України у зв'язку із збройним конфліктом та деяких інших актах. Постанови було підготовлено Міністерством внутрішніх справ та адміністрацією спільно з іншими відомствами.

За словами заступника глави МВС Мацея Душчика, після тривалих обговорень Міністерство освіти ухвалило рішення запровадити обов'язкове шкільне навчання для всіх дітей-біженців з України.

"Ми поінформували наших українських партнерів, і вони також погодились із цим", - зазначив чиновник.

Він визнав, що близько 200 тисяч українських дітей уже навчаються у польських школах, проте достеменно невідомо, скільки з них залишаються поза польською освітньою системою.

Душчик заявив, що виплата допомоги у розмірі понад 800 злотих українським дітям-біженцям буде пов'язана з обов'язковим відвідуванням школи.

Очікується, що уряд Польщі на найближчому засіданні схвалить продовження тимчасових заходів допомоги українським громадянам, які вимушено залишили свою країну через російське вторгнення.

Раніше Україна припинила консульські послуги для чоловіків за кордоном. У Польщі відповіли, чи біженці зможуть без закордонних паспортів отримати тимчасовий захист.

Источник материала
Поделиться сюжетом