У Росії почнуть розсилати електронні повістки: ЗМІ назвали дату
У Росії почнуть розсилати електронні повістки: ЗМІ назвали дату

У Росії почнуть розсилати електронні повістки: ЗМІ назвали дату

У країні-агресорі Росії вжили нових заходів для посилення мобілізації своїх окупантів на війну в Україну. З 1 листопада повістки почнуть розсилати і в електронному вигляді.

Крім того, військовозобов'язаним росіянам, які не з'являться до військкомату, обмежать виїзд із країни. Подробиці дізналося російське видання Медуза. Як пишуть журналісти, 27 квітня уряд РФ опублікував постанову про правила роботи двох електронних баз даних – Єдиного реєстру військового обліку та пов'язаного з ним реєстру повісток.

Цей документ чекали з весни 2023 року, коли в країні-агресорі ухвалили поправки про електронні повістки. У реєстрі військового обліку зберігатимуться докладні звіти щодо військовозобов'язаних. Повідомлення про попадання до реєстру та всі зміни в ньому (наприклад, про відправку повістки) надходитимуть на "Держпослуги".

Повістки будуть розміщуватися в реєстрі повісток. Коли це станеться, росіянин отримає повідомлення на "Держпослугах", одночасно йому відправлять паперову повістку. Через тиждень повістка буде вважатися врученою – і автоматично почнуть вводитися пов'язані з нею заборони.

Перша заборона – на виїзд із РФ. А якщо призовник не прийде у військкомат протягом 20 днів, йому також заборонять реєструватися як індивідуальному підприємцю, проводити операції з нерухомістю, керувати авто та брати кредити.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше в британській розвідці зазначили, що в РФ значно зросла кількість випадків убивств, скоєних російськими солдатами після повернення з війни проти України. Ймовірно, це частково зумовлено психічними розладами.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом