398 боєприпасів знешкодили підрозділи ДСНС на Харківщині за минулий тиждень
398 боєприпасів знешкодили підрозділи ДСНС на Харківщині за минулий тиждень

398 боєприпасів знешкодили підрозділи ДСНС на Харківщині за минулий тиждень

Сапери виїжджали на знешкодження вибухонебезпечних предметів 307 разів, знешкодили 398 боєприпасів. Про оперативну обстановку на Харківщині за період з 22 по 28 квітня під час брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України в Харківській області Євген Василенко.

6 цивільних осіб постраждали в результаті підривів на ВНП. По 3 випадки підривів зафіксовано в Ізюмському та Чугуївському районах області. (Всього з початку деокупації загинуло 73 людини та 210 травмовано).

«Так, наприклад, 26 квітня у місті Дергачі на території приватного домоволодіння було зафіксовано влучання керованої авіабомби, в результаті чого частково була зруйнована житлова будівля, господарча, надвірні споруди. 4 людини постраждало, з яких 3 дітей. Сталася пожежа площею 200 кв.м, яку рятувальники ліквідували протягом 5 годин», — розповів  Євген Василенко.

Крім того, в ніч з 26 на 27 квітня ворог завдав ракетних ударів по території медзакладу. 2 ракети влучили в землю, частково були пошкоджені корпуси лікарні, постраждала жінка 53 років, зазначає речник ГУ ДСНС України в Харківській області.

Протягом минулого тижня 85 разів ДСНС залучалися до ліквідації пожеж. 18 з яких спричинені ворожими обстрілами: у Куп’янському, Чугуївському, Ізюмському та Харківському районах, а також місті Харкові. З-під завалів рятувальники вилучили тіло загиблого чоловіка.

Всього, з початку війни піротехніки обстежили понад 6275 га, за допомогою машин механізованого розмінування – 256 га. території, 3212 км ліній електропередач, де виявлено та знешкоджено 91 896 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Источник материала
Поделиться сюжетом